| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 27 de maig de 2020


diumenge, 23 de desembre de 2007
>

Punt i a part.. El 2014 no acaba malament

Molts militants d'ERC s'aboquen a comprar dècims i participacions del bitllet amb el número de l'any en què Carod-Rovira va dir que volia convocar el referèndum per a l'autodeterminació. De moment, ja han guanyat cinc euros per euro jugat, perquè acaba en 14, com el 3r premi

SALVADOR GARCIA-ARBÓS DANI VILÀ. Girona

+ Francesc Ramió, de Sarrià de Ter, ensenya els cartells a l'entrada del seu hotel ahir a la tarda. Foto: S.G-A.

Francesc Ramió, propietari de l'hotel Nord Gironí, de Sarrià de Ter, volia un bon número. Cada any compra diverses sèries d'un número. Va trucar a ca la Merche, a la qual cada any li compra una colla de sèries d'un número del sorteig de Nadal.

–«Aquest any li vaig dir: ‘Dóna'm un número que tregui!'»

–«Et va bé el 2014?», li van proposar a ca la Merche, segons explica Francesc Ramió.

–«Em va perfecte!», li vaig dir. I ella li va demanar per què, ja que es tracta d'un número baix dels que la gent sol rebutjar.

–«És el de l'any que en Carod vol fer el referèndum i veuràs que me'ls trauran dels dits...»

Tal dit, tal fet. N'hi han faltat. Ramió només ha pogut distribuir 4.500 euros en participacions de 10 euros. Per tant, ha repartit 22.500 euros en premis d'una manera totalment altruista. I això? «Em costa diners, perquè els talonaris els haig de pagar jo.»N'HAN FALTAT
Com que la gent es distreu i va sempre a última hora, n'hi han faltat, i si n'hagués volgut vendre més gairebé no n'hauria trobat, ja que li va sortir competència, ara ja des de Barcelona, que els van demanar a ca la Merche mateix (com ja s'explica en la peça de la columna del costat dret).

Comença la segona part: en aquest hotel del costat del pont de l'aigua, que separa Sarrià de Girona, hi serveixen cafès i, a més de passants, hi va força gent del país. Un dels que de seguida en van estar al cas és un conseller nacional d'Esquerra de Girona, un lampista jubilat amb temps per fer carrer i xerrar amb tanta gent com es troba. Ell va ser un dels que van començar a escampar la notícia. D'altra banda, l'alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, també és d'Esquerra. Entre l'un i l'altre, la venda d'aquest bitllet a l'hotel Nord Gironí, de Sarrià de Ter va ser un èxit. L'hotel va esdevenir un lloc de peregrinació de la gent d'Esquerra de les comarques gironines.

Paral·lelament, diversos mitjans de comunicació es van fer ressò de la venda d'aquest número de loteria a Girona. Que si Carod, que si Montilla, que si acudits, que si el Polònia, que si tomba, que si gira. I el 02014, ha estat un número força repartit entre militants i simpatitzants d'ERC. I ara que ningú no trobi estrany si, a partir d'ara, les seccions i les regionals d'Esquerra s'abonen a aquest número de la loteria de Nadal, «sorteig que se celebrarà a la capital del país veí el 22 de desembre.»

De moment, als republicans el 2014 els va bé. Com que acaba en 14, com el 3r premi, n'han obtingut un duro per pesseta, que ara són 1 euro per cada 5 euros. Si són pocs o molts diners, si els han posat en un pot comú, això no ho hem pas arribat a esbrinar. També desconeixem si el la morterada és prou gran per finançar la campanya del referèndum, però ja són prou per fer bullir l'olla.

Per començar, el 2014 no acaba malament.

El 1714, òbviament, aquest any també ha tingut un bon final; si és un número de la ceba es desconeix, perquè potser és tingut per un malastruc, potser perquè va ser un mal any. NOTÍCIES RELACIONADES

>Punt i a part.. A un sol número

>Punt i a part.. El veí de Sant Salvador que recull números curiosos obté 5.000 euros

>Punt i a part.. A les portes de l'últim cinquè

>Punt i a part.. Tarragona és, un altre any, la filla desheretada

>Punt i a part.. Peticions d'arreu de Catalunya

>Punt i a part.. Les engrunes de les terminacions són l'únic consol per als gironins

>Punt i a part.. Barcelona i rodalies

>Punt i a part.. Una administració de loteria de Vic va retornar quinze sèries de la grossa

>Punt i a part.. Buscar la sort als boscos d'Irlanda

>Punt i a part.. Un mossèn de Zamora somia amb el 06380

>Punt i a part.. La capital d'Osona ha repartit el primer premi quatre cops en 33 anys

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.