| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 27 de maig de 2020


diumenge, 23 de desembre de 2007
>

Punt i a part.. L'Euromilions deixa petita la grossa

Una butlleta segellada a la Llagosta guanya un premi de 27,7 milions d'euros en aquest sorteig

M. BATALLER. La Llagosta
La loteria de Nadal sempre ha estat la més mediàtica, la més esperada per tothom i la que crea més expectació, però a l'hora de repartir premis es pot quedar petita comparada amb altres sortejos. Amb un dècim de la grossa et poden tocar 300.000 euros, xavalla si es compara amb els 27,7 milions d'euros que l'Euromilions va repartir abans-d'ahir a la Llagosta (Vallès Oriental). Una butlleta segellada a l'administració número 1 d'aquest municipi va guanyar aquesta espectacular quantitat de milions. Ahir, l'afortunat encara no s'havia donat a conèixer. Lògicament, prefereix guardar l'anonimat.


+ 9,2 milions a Manacor. Foto: D.V. FOTO: EFE

Ahir, tothom estava pendent de la grossa de Nadal i feia volar la imaginació pensant que guanyaria una bona pessigada i què faria amb els diners. Però a la Llagosta algú ja havia complert de llarg les seves il·lusions i no li importava gens ni mica la cantarella dels nens de San Ildefonso. Era l'afortunat a qui li havia tocat el primer premi de l'Euromilions, en el sorteig de divendres a la nit. La quantitat mareja només de veure-la: 27.716.872 milions d'euros. La butlleta va ser segellada a l'administració de loteria número 1 de la Llagosta. La responsable d'aquesta administració, Glòria Armengol, explicava ahir que el guanyador no s'ha donat a conèixer i que tant podria ser una sola persona com un grup d'amics: «Avui –per ahir– esperàvem donar la grossa de Nadal, però al costat de l'Euromilions la grossa queda petita.» El guanyador va fer servir una butlleta amb tres apostes i, per a més inri, va segellar-la a la màquina automàticament.

L'Euromilions és una loteria d'àmbit europeu en què participen Àustria, Bèlgica, Irlanda, Luxemburg, Portugal, Suïssa, el Regne Unit i els Estats francès i espanyol. Com que té una base de jugadors molt gran, comparat per exemple amb la Loteria Primitiva, els premis són molt més importants. El primer sorteig es va fer l'any 2004 i des de llavors s'han repartit quantitats estratosfèriques com 115 milions l'any 2005 –de moment, és el rècord absolut d'aquesta loteria–. A l'Estat espanyol, la quantitat més elevada han estat 56,9 milions, que van tocar a una sola persona, el passat mes de juliol.

Tot i que les quantitats maregen, la combinació perquè et toqui un premi també és més difícil. Els participants han de triar cinc números d'entre l'1 i el 50 i dues estrelles, de l'1 al 9. Per exemple, en aquest últim sorteig els números guanyadors han estat 7, 9, 28, 37 i 44 i les estrelles 6 i 7. A banda dels 27,7 milions de la Llagosta, divendres també es van repartir dos premis més a l'Estat espanyol, concretament a Bande (Ourense) i l'Hospitalet de Llobregat. En aquest cas, van encertar els 5 números i cap estrella i van guanyar 59.610 euros.

Divendres vinent torna a haver-hi sorteig i en aquest cas el pot acumulat també és molt engrescador: 15 milions d'euros.

El municipi mallorquí de Manacor va pessigar un cinquè premi del sorteig amb el número 38169. L'administració número tres del municipi va vendre íntegrament aquest número i ha repartit 9,2 milions d'euros a veïns de la mateixa població, però també de Porto Cristo, Capdepera i Cala Rajada. No va ser l'únic premi que va anar a parar a les Illes, ja que també es va vendre una sèrie a Palma del 5919, un altre cinquè premi. Madrid i Vigo van vendre totes les sèries de dos cinquens premis més corresponents al 63840 i al 57050 respectivament. La resta de cinquens premis es van dispersar arreu de la geografia estatal, de Jaén a Madrid, passant per Màlaga, Sevilla, la Corunya i Lugo, entre d'altres.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Punt i a part.. Tercer premi a Madrid i Vila-real

>Punt i a part.. A un sol número

>Punt i a part.. El veí de Sant Salvador que recull números curiosos obté 5.000 euros

>Punt i a part.. A les portes de l'últim cinquè

>Punt i a part.. Tarragona és, un altre any, la filla desheretada

>Punt i a part.. A Tortosa cau un 5è premi

>Punt i a part.. El 2014 no acaba malament

>Punt i a part.. Les engrunes de les terminacions són l'únic consol per als gironins

>Punt i a part.. Barcelona i rodalies

>Punt i a part.. Una administració de loteria de Vic va retornar quinze sèries de la grossa

>Punt i a part.. Buscar la sort als boscos d'Irlanda

>Punt i a part.. Un mossèn de Zamora somia amb el 06380

>Punt i a part.. La capital d'Osona ha repartit el primer premi quatre cops en 33 anys

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.