| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 29 de juny de 2022


dijous, 20 de desembre de 2007
>

Maresme. Pagesos i entitats de Pineda proposen un traçat alternatiu per a les canonades de la depuradora

Els tubs passen per un camí i l'ACA en vol fer un de paral·lel que trinxa els camps

TERESA MÁRQUEZ. Pineda de Mar
Els pagesos de Pineda afectats per les canonades de la futura depuradora de l'Alt Maresme, que s'ha de fer a Pineda, proposen un traçat alternatiu que no afecti les seves terres. Es tracta d'aprofitar un camí proper al vial d'Hortsavinyà –sota el qual hi han de passar els tubs– que, segons els agricultors, no els trinxaria els camps com la proposta feta per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Aquesta vol un vial paral·lel al camí per garantir el trànsit de vehicles i que passa pel mig dels terrenys.


+ El camí per on l'ACA vol fer passar les canonades. Foto: EL PUNT

L'alternativa dels agricultors, amb el suport del sindicat Unió de Pagesos, contempla una antiga rasa ubicada al darrera de l'IES Joan Corominas i a uns 200 metres de la riera. Segons explica Jaume Costa, un dels pagesos afectats, aquest vial travessa terrenys que fa anys que no es conreen i enllaça el carrer Extremadura amb l'escola Horitzó. «D'allà fins a la pedrera de Montpalau creiem que és viable tècnicament que el recorregut passi pel costat de l'autopista C-32», apunta Costa. Per l'agricultor, la proposta no tan sols és menys agressiva amb el territori, sinó que significaria poder habilitar un nou vial «i evitar haver d'aixecar el camí d'Hortsavinyà que fa poc que l'han asfaltat», diu.

Jaume Costa defensa que l'alternativa ha estat estudiada «a fons» i reconeix que els tècnics de l'ACA que dimarts van visitar Pineda «van dir que s'ho estudiaran». Una altra de les pors que tenen els pagesos és la proximitat del traçat de les canonades a la riera. «En cas d'una fuita d'aigua fecal, tant els pous amb què alimentem els camps com la mateixa riera quedaria afectada de ple», alerta i afegeix «allò que sembla més fàcil, com pot ser el traçat fet per l'ACA sobre el mapa, no sempre és el millor pel territori», diu.

De la seva banda, el portaveu de l'entitat ecologista Salvem la Vall de la Riera de Pineda, David Pavon, va assegurar que donen suport a la proposta dels pagesos i va insistir en la necessitat de «vigilar i controlar de ben a prop» el desenvolupament del projecte de construcció de la planta depuradora. NOTÍCIES RELACIONADES

>Volen un altre traçat de les canonades de la depuradora de Pineda

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.