| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 23 de febrer de 2024


dijous, 20 de desembre de 2007
>

Maresme. Tordera obligarà els constructors a garantir un pàrquing per cada pis nou

El govern aplicarà modificacions urbanístiques que també prohibeixen habitatges de menys de 60 m²

TERESA MÁRQUEZ. Tordera
Cada pis que es faci nou a Tordera haurà de tenir assignada una plaça de pàrquing al mateix edifici, els habitatges no podran ser més petits de 60 m² i es definirà una àrea comercial potent que englobi el centre, el Camí Ral i la zona a desenvolupar de la Mullera. Aquestes són les principals modificacions del pla d'ordenació urbana municipal (POUM) aprovades ahir en el ple i que pretenen adaptar les necessitats actuals de la població en matèria d'urbanisme. També es va aprovar que els descendents directes dels propietaris d'una masia en sòl rústic, si continuen l'explotació agrícola, podran ampliar la casa fins a un màxim de 400 m².


+ Els nous pisos de Tordera, com els de la Mullera, hauran de garantir pàrquings. Foto: QUIM PUIG

La presència massiva i creixent de vehicles als carrers de Tordera ha obligat el govern local a buscar mesures per evitar que s'acabin generant problemes greus de mobilitat al municipi. En aquest sentit i en el ple d'ahir, el grup majoritari de CiU va tirar endavant amb el vot a favor d'ERC un seguit de modificacions puntuals en el pla d'ordenació urbana municipal (POUM). Entre les accions que es faran efectives d'immediat destaca l'obligació de construir pàrquings subterranis als blocs de nova construcció i, a més, garantir que per cada pis hi haurà, com a mínim, una plaça d'aparcament. La regidora d'Urbanisme, Rosa Salarichs (CiU), va explicar que aquesta modificació en realitat ja es preveia en el POUM, «però no s'havia trobat el moment de fer-la efectiva». «Tordera està creixent molt i hem de regular amb garanties aquest creixement», va assenyalar la regidora.60 M² MÍNIM
Una altra de les mesures que s'han pres és establir una densitat màxima per als habitatges. Així, els nous pisos que es facin a Tordera no podran tenir menys de 60 m². «És necessari vetllar per unes edificacions dignes i amb uns espais mínims per a la gent que en faci ús», va apuntar Rosa Salarichs. D'altra banda, el govern també va aprovar la definició d'una àrea comercial que s'estengui en l'eix del Camí Ral, el centre urbà, la zona de la plaça de Lluís Companys i el nou espai de creixement de la Mullera. «Limitarem els usos dels locals comercials al que anomenem comerç fred i que inclou, per exemple, entitats d'estalvis, immobiliàries, magatzems i locutoris», diu la regidora. L'objectiu és evitar que l'obertura d'aquests locals desertitzi la zona. «Es tracta d'impulsar el petit comerç i afavorir al màxim l'afluència de visitants, per això no hi podrà haver dos comerços d'aquest tipus a menys de 50 metres l'un de l'altre», manté. En aquest sentit, Salarichs comenta que a la zona de la Mullera, on és a punt d'enllestir-se la urbanització, s'ha prohibit que les plantes baixes dels futurs blocs siguin habitatges «i s'hauran de destinar a locals comercials».

PROPOSTES D'ERC
El regidor d'ERC. Bernat Costas, es va felicitar ahir de l'encert de l'equip de govern, «que ha tingut en consideració el contingut de dues mocions que el nostre partit ja va presentar abans de les eleccions municipals». «Tant la proposta de destinar un pàrquing per a cada pis nou, que ja es va estimar, com la de blindar i regular els usos del comerç a Tordera són demandes defensades per ERC i per això hi donem suport», va recordar. Per Costas, l'aplicació d'aquestes mesures «és molt important per garantir la supervivència del petit i mitjà comerç tradicional del poble»


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Incentius als fills dels agricultors que continuïn

>Els pisos nous que es facin a Tordera hauran de tenir pàrquing

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.