| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 30 de gener de 2023


dimarts, 18 de desembre de 2007
>

Forallac, Figueres, Porqueres i Salt també impulsaran vivers d'empresesMÒNICA CABRUJA. Girona

El consorci de vivers d'empreses territorials de la demarcació de Girona incorpora quatre nous vivers, alguns dels quals ja s'estan construint i acabant d'equipar, situats a Forallac, Figueres, Porqueres i Salt. Ahir, representants dels diferents ajuntaments dels municipis van assistir a la sessió plenària que es va portar a terme al Parc Tecnològic i en la qual es van debatre les actuacions per l'any vinent.

Amb aquest augment de socis, el consorci tindrà un total d'onze vivers a les comarques gironines, que tindran una capacitat per a unes 120 empreses de joves emprenedors. Segons va informar ahir el director del consorci, Joan Batlle, actualment hi ha unes 80 empreses als vivers, 36 de les quals són de nova creació aquest any. Batlle va destacar que l'objectiu per l'any vinent és «acabar d'ocupar tot l'espai que hi ha als vivers», ja que encara n'hi ha de buit. Un altre dels reptes és aconseguir que almenys un 20% de les companyies creades es consolidin. «Algunes ja acumulen dos o tres anys de vida, però deixen de funcionar al cap d'uns mesos», va indicar Batlle.

Actualment, els vivers que componen la xarxa són el de Sant Feliu de Guíxols, el de Celrà, la incubadora del Pla de l'Estany, el centre d'empreses de les Preses, Vila Icària de Sant Joan de les Abadesses, el viver d'empreses del Consorci Ripollès Desenvolupament i el viver d'empreses de Ripoll.

Altres objectius del consorci són crear una xarxa europea per mitjà d'una intranet pròpia de negocis i convèncer els emprenedors que cal buscar socis potents per tirar endavant les empreses. També es volen assignar mentors per ajudar els emprenedors.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.