| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 26 d'octubre de 2021


dimarts, 18 de desembre de 2007
>

Els comerciants de la Jonquera es queixen que hauran de pagar 422.000 euros a causa de les obres

Els desnivells que quedaran a la carretera podrien ser la causa d'inundacions

MAR VICENTE. la Jonquera
Una trentena de comerciants de la Jonquera es queixen que hauran de pagar uns 422.000 euros per culpa dels desnivells que s'estan deixant a les obres que Foment fa a l'N-II. Els empresaris han traslladat al Ministeri la seva preocupació perquè la diferència d'altura entre la calçada nova i els comerços arriba al 80 centímetres, amb la qual cosa temen que quan plogui se'ls inundin els locals. Li demanen que els pagui el cost que ells hauran d'assumir per instal·lar desaigües i evitar les inundacions.


+ Les obres que s'estan fent al sector de l'antiga duana de la Jonquera. Foto: M.V.

Els comerciants del sector de l'antiga duana han mantingut reunions amb representants del Ministeri de Foment i amb l'Ajuntament per trobar una solució al problema de desnivells que estan generant les obres a l'N-II al seu pas pel municipi. Segons ha explicat Joan Genís, propietari d'un dels locals, assegura que de moment el Ministeri ha tingut bona predisposició a acceptar algunes propostes fetes pels comerciants.

«Vam demanar que amb el canvi de tres a quatre carrils es permetés que els cotxes poguessin girar a l'esquerra tant venint de França com de Figueres. Això es farà, però de moment els accessos s'han fet massa estrets i els autocars no podran girar», explicava. Va afegir que només es posarà un pas de vianants però que en caldrien tres.

Com a arquitecte, Genís està elaborant un projecte de les obres que els comerciants faran per posar desaigües per evitar inundacions i asfaltar des de la carretera fins als comerços. Calculen que pot costar 422.000 euros i demanen a Foment que els ho pagui perquè ara ja han tingut pèrdues econòmiques.

«Volem negociar. L'altra via seria plantar-nos i fer aturar les obres però seria encara retardar més els terminis i el que ens interessa és que estigui fet abans de l'estiu, precisament perquè vivim del turisme», explicava Genís. NOTÍCIES RELACIONADES

>Enllumenat i jardineres

>La polèmica del Vilar

>Blanco i la «deformació psicològica»

>Quatre anys per fer vuit quilòmetres d'N-II

>Foment la fa, els comerciants la paguen.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.