| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 14 d'agost de 2020


dimarts, 18 de desembre de 2007
>

Detenen cinc brasilers que es feien passar per portuguesos per treballar en una hamburgueseriaS. BARROSO. Barcelona

Delinquir i arriscar-se a ser detinguts només per poder treballar ha estat el destí de cinc empleats de l'hamburgueseria McDonald's del centre comercial La Maquinista, de Barcelona. Els agents de la Policía Nacional que investiguen la immigració en situació il·legal van detenir a l'octubre un grup que facilitava documentació falsa a ciutadans brasilers perquè es poguessin fer passar per portuguesos i, com a comunitaris, accedir més fàcilment al permís de residència i de treball i a un contracte de feina. Arran d'aquella operació, s'han anat detenint els usuaris d'aquests documents falsos, en un degoteig que encara no s'ha acabat. A les comarques gironines, s'han arrestat centenars de persones.

L'última operació ha estat la del McDonald's. Segons fonts policials, la investigació va començar el 3 de desembre, quan els agents especialitzats en estrangeria van detectar un nombre remarcable de contractes laborals en què constava un número de NIE (número d'identificació d'estranger) que no podia ser real: eren números molt més alts que els últims que havia atorgat oficialment la Subdelegació del Govern espanyol.

Estirant el fil, els investigadors van arribar a una empresa situada a Arenys de Mar especialitzada a proveir de personal les franquícies de McDonald's de Barcelona i la rodalia. En aquesta empresa van trobar una empleada brasilera que es feia passar per portuguesa i les dades obtingudes els van portar fins a l'hamburgueseria de La Maquinista, on hi havia quatre treballadors més en les mateixes circumstàncies. Tots cinc van ser detinguts i acusats de falsificació de documents, d'usurpació d'estat civil i d'infringir la llei d'estrangeria. A casa dels detinguts van confiscar tretze documents falsos.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.