| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 20 de març de 2018


dimarts, 18 de desembre de 2007
>

Usuaris del parc de Collserola es queixen de les batudes de caça

El govern les permet els dissabtes

EMMA ANSOLA. Barcelona
Membres de la Plataforma en Defensa de Collserola consideren que el nou decret de la Generalitat que intenta fer compatible la caça i el lleure a Collserola no funciona. Molts usuaris, expliquen, se senten intimidats per la presència, sovint inesperada, de caçadors amb escopetes, o bé pel soroll de trets.


+ El camí de les Aigües de Collserola, un dels més utilitzats pels ciclistes. Foto: ORIOL DURAN

Així ho faran arribar aquesta setmana a la direcció de Medi Natural del Departament de Medi Ambient de la Generalitat en el transcurs d'una reunió per demanar que Collserola sigui declarat parc natural.

L'octubre es va obrir el període de caça al parc de Collserola que inclou, fins al febrer, trenta batudes per controlar la població de porc senglar i captures de caça menor com ara el conill, l'estornell, tords i becades. Les dues activitats es fan els dijous i dissabtes en dues zones de caça controlada: la del Vallès Occidental en els termes de Sant Cugat del Vallès i Cerdanyola, i la del Baix Llobregat, entre el Papiol, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern, que ocupen una superfície de 2.309 hectàrees respecte a les 8.465 que té el parc.

A més de la plataforma, el Consorci del parc de Collserola també considera que únicament s'haurien de permetre les batudes de porc senglar per tenir controlada la població i no pas les captures de caça menor. El cap d'àrea de Medi Natural del consorci del parc, Lluís Cabañeros, matisa que la presència del porc senglar s'ha fet més evident en els últims anys, però no pas per un augment de la població sinó per un canvi d'hàbits d'aquest animal que ha perdut la por a les persones i es passeja per indrets urbanitzats. És per això que el consorci dóna suport a les batudes controlades, tot i que rebutja que es facin en dissabte. Fonts de Medi Ambient expliquen que el fet que les batudes es facin en dissabte permet disposar de caçadors ja que cal una colla de 12 persones com a mínim. NOTÍCIES RELACIONADES

>Els itineraris ciclistes, en una guia

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.