| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 19 de març de 2018


dimarts, 18 de desembre de 2007
>

L'Ajuntament d'Esplugues recapta 8 milions d'euros del pla Caufec

El pressupost municipal del 2008 serà de 50,9 milions, 16,4 més que el 2007

ROSA M. BRAVO. Esplugues de Llobregat
El pressupost municipal d'Esplugues de l'any vinent experimentarà un important augment respecte del 2007: l'Ajuntament gestionarà 50,9 milions d'euros, 16,4 més que el 2007, quan el pressupost va ser de 34,5 milions. Part d'aquest increment prové dels beneficis que per a l'Ajuntament suposarà l'execució del pla urbanístic Caufec, que inclou la construcció de 709 habitatges, oficines i un centre comercial tocant a Collserola i la Diagonal. El 75% del pressupost es destinarà a serveis.


+ Una residència per a discapacitats a la masia de Can Oliveres. Foto: A. PUIG

L'equip de govern d'Esplugues –el PSC governa amb majoria– presentarà demà al ple un pressupost de 50,9 milions, el que representa un augment del 35,2% respecte al del 2007. Aquest increment no ve tant per la recaptació en forma d'impostos directes, tot i que l'IBI s'hagi encarit un 6% i les plusvàlues, un 10%, com perquè «aquest ha estat un any molt bo en allò relacionat amb les operacions urbanístiques», segons va explicar ahir l'alcaldessa, Pilar Díaz. En aquest sentit, el més destacat és l'aportació de 8 milions d'euros per les llicències de les obres de la Porta Diagonal, el conegut com a pla Caufec, que continuarà generant beneficis durant un o dos anys. També ha augmentat força el capítol d'impostos indirectes, un 37,5%, que es refereix als que provenen de la construcció a part del pla Caufec, i que suposaran una aportació al pressupost d'1,1 milions.

El 75% de la despesa estarà destinada a cobrir les necessitats de la ciutat, «ja que cada cop se'ns demanen més coses», segons Díaz, que va destacar que la prioritat és la inversió en programes d'atenció social, seguretat ciutadana, habitatge públic, educació, cultura, esport, medi ambient, mobilitat, promoció econòmica i foment del comerç local. Per exemple, els ajuts socials creixen un 80% perquè han augmentat les beques i ajuts a escoles bressol. S'ha incrementat un 100% les ajudes a domicili, i demà es posarà la primera pedra de la residència assistida Fundació Fèlix Llobet. Entre altres inversions, hi ha prevista l'edificació del complex poliesportiu Les Moreres, l'adequació de 367 places d'escoles bressol, la construcció de 1.400 places d'aparcament repartides en sis pàrquings i la remodelació de la plaça Blas Infante. Pel que fa a l'habitatge, «una de les coses que més ens demana la ciutadania per la carestia dels pisos», segons Díaz, a Esplugues es començaran a construir 558 pisos. El gros correspon a la promoció de Sant Llorenç (120 habitatges), Caufec (125) i els mercats municipals de Can Vidalet i la Plana (170). Aquests dos mercats s'han de rehabilitar, i a la planta superior s'hi faran pisos de lloguer per a joves i gent gran. Ja s'ha instal·lat l'envelat que ha d'albergar, de manera provisional, l'activitat del mercat de la Plana, i s'està a punt de signar el conveni amb els paradistes de Can Vidalet. Els mercats es faran als envelats dos anys i mig aproximadament, mentre durin les obres de remodelació i de construcció dels pisos.

La masia de Can Oliveras es rehabilitarà i es convertirà en una residència per a discapacitats profunds. Ja s'ha signat el protocol de col·laboració amb el Departament de Salut, però encara no s'ha definit el nombre de places que tindrà. Durant el 2008 es decidirà també si s'amplien les instal·lacions actuals de la masia.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.