| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 22 de juliol de 2024


diumenge, 16 de desembre de 2007
>

Un miler d'ebrencs surten al carrer a cridar «Ja n'hi ha prou» d'agressions al territori

Els manifestants diuen que lluitaran fins que el futur de les Terres de l'Ebre estigui assegurat

JAVI BUERA. Tortosa
Un miler de persones es van manifestar ahir a Tortosa per rebutjar les agressions que de què són objecte les Terres de l'Ebre: el risc de transvasament de l'Ebre, un cementiri nuclear, el projecte Castor, la massificació eòlica a la Terra Alta i la instal·lació de parcs eòlics davant del Delta. La manifestació va estar organitzada per les cinc grans plataformes de les Terres de l'Ebre, segons les quals ahir a Tortosa hi havia al unes 1.500 persones protestant. Amb la mobilització es va voler demostrar que les Terres de l'Ebre «ja no són submises» i que lluitaran per defensar el seu futur. A més, també es va recordar que la comunitat ebrenca té dignitat i que no hi ha cap raó perquè el territori sigui «l'abocador i el generador d'electricitat de Catalunya», van manifestar.


+ Una de les pancartes que es podien llegir ahir a la manifestació contra les agressions que reben les Terres de l'Ebre. Foto: EFE

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), la Plataforma en Defensa de la Terra Alta, la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya i Salvem la Mar de l'Ebre van organitzar una manifestació conjunta ahir pels carrers de Tortosa amb el lema «Ja n'hi ha prou» i on hi van assistir un miler de persones, si bé l'organització les xifrava en 1.500.

La manifestació va servir per demostrar que la comunitat ebrenca «no tolerarà les agressions al territori», tal com deia el comunicat de les plataformes. El text també és contundent quan diu: «La gent de l'Ebre no és submisa i hem après a lluitar i lluitarem fins que el nostre futur estigui tant assegurat com el de qualsevol altra regió del país», diuen.

En els parlaments del final de la marxa, un portaveu de la Coordinadora Anticementiri Nuclear, Juli Loràs, va assegurar: «Les agressions no són problemes aïllats, sinó un de sol, la marginació de les nostres terres des de fa 60 anys» va dir. Per aquest motiu, segons Loràs, l'Ebre té ara més que mai el dret a decidir sobre el seu futur ja que no ho ha fet durant anys.

A més, un dels portaveus de la PDE, Manolo Tomàs, va cridar a la unitat de la comunitat ebrenca i a la seva mobilitat per defensar el riu ja que «si es perd l'Ebre es perd el futur del territori». Tomàs també va dir que la dignitat de la gent de les Terres de l'Ebre «no està en venda».

Les plataformes també van dir que l'Ebre no ha de ser ni l'abocador ni el generador d'energia del país. En la marxa també hi va haver referències als mitjans de comunicació públics, als què van demanar que canviïn «la visió de territori que transmeten i surtin del centralisme barceloní», deien.

«Lo Sénia diu no al Castor»

«Defensem les Terres de l'Ebre de la massificació eòlica, de les tèrmiques, de l'alta tensió i de la continuïtat de nuclears»

«Generalitat, Aerta, Copcisa, no a les expropiacions»

«No a la tèrmica de Faió, la nostra vida no val menys que la vostra»

«No al cementiri nuclear»


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Un miler d'ebrencs surten al carrer per dir «ja n'hi ha prou».

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.