| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 2 de juliol de 2022


divendres, 14 de desembre de 2007
>

Una cigarreta mal apagada és la causa més probable de l'incendi de Can Ruti

La investigació conclou que el foc va començar a la paperera d'un vestidor per causes que no estan clares

J. GONZALO J. M. FLORES. Badalona
L'incendi que va col·lapsar dimecres l'hospital de Can Ruti es va originar en una paperera del vestidor de dones situat al soterrani, segons han conclòs les investigacions dels Mossos i els bombers, que no descarten que la burilla d'una cigarreta mal apagada hagués causat el foc. El fet que la paperera estigui totalment cremada fa que es consideri pràcticament impossible arribar a conèixer les causes exactes de l'incendi. Avui està previst que es reobrin totes les consultes externes, i també les urgències generals, que ahir encara van estar tot el dia tancades. La normalitat, però, no retornarà a l'hospital fins dilluns. La gerència del centre es va comprometre ahir a fer totes les visites i operacions suspeses per culpa de l'incendi, abans del dia de Reis.


+ Dos bombers descansant, ahir, als passadissos de Can Ruti. Foto: G. MASSANA.

L'incendi que va afectar dimarts l'hospital de Can Ruti, i que va provocar moments de desconcert i caos, podria estar causat per una imprudència: una cigarreta mal apagada. És la causa més probable amb què s'està treballant, després que la investigació dels Mossos i els bombers conclogués que es va originar en una paperera d'un vestuari, segons van informar a aquest diari fonts de la investigació. El fet que la paperera estigués cremada fa que es consideri pràcticament impossible arribar a saber com s'hi va calar foc. La hipòtesi que fos causat per una cigarreta es considerava com la més probable. Si mai s'arribés a confirmar, s'estaria davant d'un fet doblement greu, perquè més enllà dels danys ocasionats, implicaria que algú hauria fumat –infringint totes les normes i lleis– en un edifici públic adherit, per més inri, a la xarxa Hospitals sense fum.

Ahir a primera hora del matí, bombers i efectius de la policia científica dels Mossos van accedir al soterrani, on van estar investigant durant tot el dia. A la tarda, es va concloure la investigació, que va determinar que l'origen era la paperera i que el fum es va estendre a través dels conductes per on passa el cablejat elèctric, fins que va trobar sortida a la tercera planta, la de traumatologia. Tot i que el foc va començar al soterrani, els desperfectes més importants van ser tres pisos més amunt. Ahir, aquesta planta continuava tancada i els pacients de traumatologia estaven recol·locats en altres habitacions.

Enric Argelagués, gerent de Can Ruti, va explicar que es posaran en contacte amb les persones a les quals s'ha hagut d'anul·lar una visita o operació. Argelagués es va comprometre a haver atès tots els pacients abans de Reis. La jornada ahir a Can Ruti es va viure amb total tranquil·litat, tot i els treballs intensos del personal de neteja per deixar el centre en condicions. Fins i tot van anar fins a Can Ruti operaris de la Vall d'Hebron i Bellvitge, de manera voluntària, a donar un cop de mà als seus companys. De les 1.300 consultes externes previstes per ahir, només van pujar a l'hospital uns 700 pacients, la majoria dels quals van ser atesos, perquè la pràctica totalitat de les consultes es van obrir ja ahir. Avui està previst que obrin el 100%. Quant a les urgències generals, finalment ahir no van poder obrir i s'espera que ho puguin fer avui. Això va provocar situacions de col·lapse a l'hospital municipal de Badalona. Des de dimarts s'ha donat l'alta a 99 pacients. Ahir es van fer algunes visites i intervencions, però la normalitat al centre no serà total fins dilluns. Alguns sindicats van dir que ja havien alertat de les «deficiències» del centre. La gerència va reconèixer que si ara es construís de nou, «probablement» no l'haurien fet tan alt. CiU ha demanat la compareixença de la consellera Geli perquè expliqui les causes del foc. NOTÍCIES RELACIONADES

>Una cigarreta, possible causa de l'incendi a Can Ruti

>Una cigarreta mal apagada, possible causa de l'incendi de Can Ruti

>Una cigarreta mal apagada podria haver causat l'incendi de Can Ruti

>Una cigarreta, possible causa del foc a Can Ruti.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.