| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 12 d'agost de 2022


dijous, 13 de desembre de 2007
>

Badalona sotmetrà a una consulta veïnal la instal·lació de càmeres als carrers propers a la zona d'oci

El consistori presentarà dos projectes, un de vuit càmeres i un altre de trenta

SARA MUÑOZ. Badalona
L'Ajuntament de Badalona ja té sobre la taula dos projectes per instal·lar càmeres de seguretat als carrers propers a la zona d'oci nocturn de Can Ribó (un de vuit càmeres i l'altre de trenta). Pròximament, farà una consulta veïnal perquè siguin les famílies que viuen molt a prop d'aquest polígon les que decideixin si volen que se n'hi instal·lin o, per contra, desestimen el projecte. En cas que els veïns hi donin el vistiplau, el consistori traslladarà la petició a la comissió de videovigilància.


+ Uns joves, a la zona d'oci, amb el cotxe policial al fons. Foto: G.A.

Des de fa prop d'un mes, l'Ajuntament de Badalona manté reunions periòdiques amb els veïns de Canyadó –el barri on es concentra la major oferta d'oci de Badalona–, i ara també amb els del Manresà –el barri més proper–, amb l'objectiu de desplegar accions de millora de la situació als entorns de Can Ribó.

L'àrea de Govern del consistori badaloní traslladarà ara als veïns el projecte d'instal·lació de càmeres de videovigilància als carrers de Canyadó. El projecte, que ja té redactat, va d'una proposta de mínims, que preveu col·locar vuit càmeres al perímetre del barri, fins a una de màxims, que aposta per instal·lar-ne una trentena i que incorpora els carrers interiors. Després, seran els veïns els que hauran de decidir si volen o no les càmeres, i en cas que la resposta sigui afirmativa, per quin dels dos projectes aposten.

«Abans de Nadal tindrem aquesta trobada amb els veïns perquè valorin si hem de tirar endavant la proposta d'instal·lar càmeres», va afirmar el regidor de Govern i primer tinent d'alcalde, Ferran Falcó (CiU), que reitera que l'última paraula per decidir si la petició s'eleva a la comissió de videovigilància de la Generalitat «la tenen els veïns». Falcó recorda que, en cas que aquests optin per col·locar aquest sistema de vigilància, «no hi ha cap garantia que la Generalitat acceptarà la proposta».

A hores d'ara, resulta difícil esbrinar quina posició prendran els veïns. El tresorer de l'associació de veïns de Canyadó, Ramon Bellavista, anuncia que la decisió no es prendrà mentre no es convoqui una assemblea en què tothom tingui l'oportunitat de dir-hi la seva. Valora, en qualsevol cas, el gest de l'Ajuntament de tenir en compte l'opinió dels principals afectats.CONTROLS PERIÒDICS
D'altra banda, l'Ajuntament i els veïns dels barris de Canyadó i del Manresà acumulen un mes de treball comú per aconseguir pal·liar les molèsties que causa la zona d'oci, especialment els caps de setmana. En el marc de les actuacions que s'han pactat, durant aquest període, segons l'Ajuntament, s'ha reforçat la presència de la Guàrdia Urbana al voltant del polígon, mitjançant dos dispositius: d'una banda, un control específic durant les nits dels caps de setmana i, de l'altra, una patrulla que, vestida de paisà, actua en paral·lel a la zona residencial. Els agents han fet controls específics, com ara proves d'alcoholèmia, controls de soroll a les motos i els ciclomotors, i identificació de persones que freqüenten la zona d'oci.

Així, s'han fet 120 proves d'alcoholèmia, en onze de les quals els conductors van donar positiu; s'han portat a terme 93 proves de soroll a vehicles de dues rodes, vint dels quals superaven els límits permesos, i s'han fet més de 180 identificacions de persones que eren a la via pública, moltes de les quals es trobaven en aquell moment consumint begudes alcohòliques o substàncies estupefaents. Paral·lelament, s'ha intensificat la neteja de la zona i s'han instal·lat més punts de llum. Ramon Bellavista manté que «s'ha notat una millora, sobretot en el tema de les motos sorolloses», però matisa: «L'època conflictiva és la de l'estiu, i és aleshores quan es podran valorar veritablement els resultats.»

El convergent Ferran Falcó defensa que el govern «ha fet la feina que va anunciar», alhora que es compromet «a mantenir el ritme de treball». NOTÍCIES RELACIONADES

>Un foc col·lapsa Can Ruti

>Els veïns de Canyadó decidiran si volen càmeres al carrer

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.