| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 3 de desembre de 2021


diumenge, 9 de desembre de 2007
>

Estudiaran els moviments sísmics on ha d'anar el magatzem de gas d'AlcanarROSER ROYO. Alcanar

L'empresa Escal UGS, la promotora del magatzem submarí de gas de davant de la costa de Vinaròs i Alcanar, ha encarregat a l'Observatori de l'Ebre que faça una proposta d'estudi per analitzar els moviments sísmics de la zona on s'ha d'injectar el gas natural, a una profunditat de 60 metres sota el nivell del mar. «Es tracta d'un estudi necessari per aquest tipus d'activitat», va precisar el director de l'Observatori, Miquel Torta, i va assenyalar que la injecció de gas a la roca pot canviar la sismicitat de l'entorn. Així, l'Observatori està redactant un primer esborrany que contempla la instal·lació d'almenys tres sismògrafs a la zona.

Al contrari del que s'ha apuntat en més d'una ocasió, el fet que l'antic pou petrolier Amposta que ara s'ha de convertir en un dipòsit submarí de gas estiga a prop d'una falla tectònica no representa un risc massa important. No obstant això, sí que és necessari que s'estudien els moviments sísmics de l'entorn per analitzar el comportament dels terrenys.

La Plataforma ciutadana en defensa de les Terres del Sénia es manifestarà una vegada més avui en contra d'aquest projecte, tallant uns minuts la N-340 i amb una botifarrada popular. Sota el lema «Fem la botifarra al gas!», els manifestants tenen previst sortir a les 11 del matí de la rotonda Sòl de Riu d'Alcanar i desplaçar-se a peu fins a la N-340 on llegiran un manifest.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.