| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 25 de gener de 2022


dijous, 6 de desembre de 2007
>

Maresme. Cabrils no pot pagar l'obra per tapar esvorancs d'una urbanització i demana els diners al govern

Arreglar un tram de canonada de 200 metres costa més de 500.000 euros

ADELA GENÍS. Cabrils
A la urbanització de la Llobera de Cabrils hi ha esvorancs des de fa mesos. Concretament, n'hi han detectat tres d'importants: un a la carretera, l'altre en un club de tennis i també n'han trobat en un jardí d'una casa. La mala conservació de les canonades s'entreveu com la causa més probable de l'aparició d'aquests esvorancs. El govern de Cabrils, format per CiU i Veïns de Cabrils, ja ha enllestit un projecte i ha demanat ajuda econòmica a la Generalitat. La reparació costarà més de 500.000 euros.


+ L'esvoranc que hi ha al Club de tennis de La Llobera de Cabrils preocupa els veïns. Foto: A.GENÍS

Els veïns de la urbanització la Llobera de Cabrils veuen amb preocupació l'aparició d'esvorancs als carrers d'aquesta zona.

El primer va aparèixer l'agost passat a la carretera que connecta la urbanització amb el poble, on encara hi ha una tanca que barra el pas als vehicles. L'esvoranc que hi ha ara és de grans dimensions i té força metres de profunditat. Més tard, han estat els forats que han aparegut al Club de Tennis La Llobera i en cases particulars, on han aparegut als jardins. Segons dades municipals, en aquesta urbanització hi viuen gairebé un miler de persones.CULPA DE LES CANONADES
La raó d'aquests esvorancs s'ha de buscar en les canonades que passen per sota. El ferro s'ha rovellat i l'aigua ha fet cedir aquests trossos que s'han anat enfonsant. La urbanització de la Llobera es va construir a mitjan anys vuitanta, però en aquell moment no es va fer la separació de les aigües. Fa un parell d'anys el pes d'un camió també va produir un esvoranc en un tram d'aquesta urbanització. El govern de Cabrils ja ha elaborat el projecte per solucionar aquest problema. La setmana passada el va presentar al Departament de Política Territorial i ja van demanar ajut a la Generalitat perquè arreglar 200 metres de la canonada de la Llobera, que puja fins a més de 500.000 euros. «El consistori no pot assumir tot sol una despesa d'aquestes característiques», explica el regidor del VIC, Alfred Serrano. Al govern de Cabrils s'espera una resposta positiva de l'administració catalana. «Entenem que és un cas aïllat i que hauria de ser una aportació extraordinària», hi afegeix Alfred Serrano.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Perill al club de tennis

>Esvorancs a Cabrils.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.