| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 20 de juny de 2021


dijous, 6 de desembre de 2007
>

El Suprem confirma l'absolució a un acusat de fingir ceguesaEFE. Madrid

El Tribunal Suprem ha donat la raó a Domingo Merino, un veí d'Alella jutjat dues vegades per estafa perquè l'asseguradora Mapfre l'acusava d'haver fingit ceguesa quan va tenir un accident de trànsit el 1996 per cobrar una indemnització de 546.780 euros, però el 1998 va ser sorprès conduint a 154 quilòmetres per hora per una autopista.

El Suprem no ha admès a tràmit el recurs de cassació presentat per Mapfre contra la sentència de l'Audiència de Barcelona, que el va absoldre, el gener passat. En la sentència, l'Audiència va considerar que Merino havia de ser considerat legalment cec, i que «no era impossible» que conduís a aquella velocitat, sempre amb ajudes que suplissin la seva minusvalidesa. Ara el Suprem considera que l'Audiència va basar-se «en una prova copiosa i amb raonaments molt propers a l'arbitrarietat» per assegurar que Merino no va tenir una conducta enganyosa.

Va ser el Suprem el que va fer repetir el judici perquè pogués declarar una antiga empleada del cec, que deia que fingia. Al judici, la dona va desdir-se i Merino va ser absolt per segon cop.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.