| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 7 de juliol de 2022


dimarts, 4 de desembre de 2007
>

El 51,2% dels joves gironins no podrien viure emancipats sense l'ajuda de familiars o amicsR. CARMONA. Girona

L'alt nivell de temporalitat i de precarietat laboral hauria impedit que un 51,2% dels joves gironins d'entre 25 i 29 anys s'hagués emancipat, si no fos per l'ajuda que els presten familiars o amics, que els poden arribar a cobrir el 13% de les despeses mensuals. Així ho remarca un estudi de la UGT. Les ajudes inclouen des de les merament econòmiques fins a altres més difícils de valorar, com ara menjar a casa dels pares o deixar a càrrec d'algú les criatures mentre la parella treballa.

El percentatge gironí de «semiemancipats», com els ha denominat la UGT, és més baix que el català (57%) i que l'estatal (64,7%). «Estem en una situació en què l'emancipació és molt complexa, tant per la situació salarial com pels problemes de poder adquirir un habitatge», remarca el portaveu nacional d'Avalot Joves de la UGT a Catalunya, Chakir el-Homrani.

Aquestes dades es van donar a conèixer ahir en la presentació de la guia Activa't, per a la inserció laboral dels joves, editada per la UGT a les comarques gironines. Es tracta d'una guia que es vol convertir en un referent per als joves que busquen feina. Recull dades sobre recursos de formació, sobre com buscar feina i «sobre tot allò que es pot necessitat en la recerca de feina, des de webs, a com fer un currículum», destaca la secretària de política social i ocupació de la UGT a les comarques gironines, Dolors Bassa, que destaca que la majoria de contractes a joves continuen sent d'una «total precarietat» i que en un 77% ni tan sols s'especifica el salari. «La novetat que aporta aquesta guia és que és interactiva i tens la informació actualitzada a les webs permanentment», diu Bassa.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.