| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 22 de juliol de 2019


dimarts, 4 de desembre de 2007
>

Atribueixen 24 robatoris a deu imputats i no troben un jutjat competent per instruir el cas

Els assalts es van produir almenys en sis partits judicials diferents

FIDEL BALÉS. Girona
Deu ciutadans de l'antiga Iugoslàvia, que, segons els Mossos d'Esquadra, formaven part d'una mateixa xarxa de delinqüents que es dedicaven a robar a petits establiments de les comarques de Girona, tenen causes obertes en sis partits judicials i el seu enjudiciament ha originat un problema de competència perquè ara com ara cap dels jutjats es considera competent per practicar la instrucció del cas. La secció tercera de l'Audiència ha de resoldre aquesta qüestió de competència plantejada.


+ Les càmeres de seguretat d'un dels establiments assaltats van gravar alguns dels imputats.

El cas es va originar a finals d'agost quan els Mossos d'Esquadra van detenir Valon Krasniqi, Senol Kerim i Dragan Kurtes quan acabaven d'entrar en un estanc de Riells i Viabrea. En aquell moment als detinguts se'ls van atribuir altres assalts de característiques semblants que des de primers d'any s'havien produït a la Garrotxa, la Selva, el Gironès, el Baix Empordà i a Osona, alhora que se'ls va relacionar amb set persones més que també han estat imputades per aquells fets.

La xarxa formada per aquestes deu persones hauria comès un total de 24 assalts i només una d'elles està en presó preventiva, segons va explicar ahir el seu advocat, Óscar Aparicio.

El primer assalt que s'atribueix als imputats va ser a Sant Joan les Fonts i, per tant, haurien de ser els jutjats d'Olot els que instruïssin el cas, segons la llei d'enjudiciament criminal. Però la mateixa llei també diu que quan un cas afecti més d'un partit judicial, serà competència d'aquell on s'hagi comès el delicte més greu. I en aquest cas seria el de la Bisbal. Aquest jutjat, però, va entendre que el cas més greu era competència del de Blanes, aquests ho van remetre als de Girona i aquests als de Santa Coloma de Farners, que són els que han plantejat a l'Audiència la qüestió de competència. La llei també preveu que en aquests casos el jutjat competent pugui ser el de la seu de l'Audiència, sempre que els delictes s'hagin comès dins la mateixa demarcació, però un dels delictes es va produir a Vic.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.