| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 10 de desembre de 2018


diumenge, 2 de desembre de 2007
>

Els veïns de Sagrera tindran un expert en mobilitat per assessorar-los sobre el projecte de l'estació del TAVM. SÒRIA. Barcelona

Les entitats veïnals de Sagrera i Sant Andreu, molt preocupades per l'impacte de la futura estació del TAV sobre la mobilitat als seus barris, han arrencat el compromís de l'Ajuntament de Barcelona que comptaran amb un expert en mobilitat perquè els assessori en el seguiment del desenvolupament del projecte. La promesa la va formalitzar ahir, davant d'un centenar de veïns concentrats a la sala del centre cívic de Can Fabra, el gerent de Mobilitat del consistori, Àngel López, que va assistir, com a públic, a la xerrada que van organitzar les dotze entitats veïnals dels entorns de la futura estació, juntament amb la FAVB, on hi va parlar l'expert en mobilitat Ole Thorson i Joan Valls, membre de l'associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP). Thorson va ser convidat per respondre a les inquietuds d'aquestes entitats, que consideren que el pla del Parc Lineal a Sant Andreu - Sagrera conté el disseny de grans vies ràpides, «amb mentalitat d'autopista», a més d'uns grans aparcaments que «no es justifiquen en un entorn sostenible i de futur», segons el manifest que han elaborat les entitats. Thorson va reconèixer que és preocupant que s'hagin previst tantes places d'aparcament a l'estació sense preveure vials exclusius per a l'ús del transport públic. De la seva banda, Valls va assegurar que el projecte de l'estació «es nota que l'ha fet un madrileny, acostumat a arribar a un lloc i agafar un taxi».

López, que va intervenir al final del col·loqui, va assegurar que el projecte de mobilitat de l'estació del TAV «s'ha dissenyat des de Barcelona». El gerent de l'àrea de mobilitat va relativitzar les preocupacions dels veïns i va assegurar que l'Ajuntament de Barcelona està convençut que a l'estació de la Sagrera «només hi aniran en cotxe els qui deixem», perquè «l'oferta de transport públic és molt àmplia», tenint en compte que la futura estació del TAV «és una estació intermodal», amb connexió amb quatre línies de metro i Rodalies.

Les entitats veïnals es van comprometre a treballar per modificar «el que es pugui» del pla dels entorns de l'estació de la Sagrera, que precisament abans-d'ahir, en el ple municipal, va rebre el llum verd amb els vots favorables de PSC, ICV-EUiA i ERC.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.