| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 27 de gener de 2022


dissabte, 1 de desembre de 2007
>

Els retrets per la tolerància amb els aficionats del Rangers esdevenen estrebada d'orelles oficialIVAN VILA. Barcelona

«Reprovar la passivitat de l'Ajuntament de Barcelona en els aldarulls causats pels fanàtics dels Rangers i exigir l'aplicació efectiva de les ordenances a tothom que estigui a Barcelona, amb independència dels motius de l'estada, del seu origen o procedència i residència». Aquesta estrebada d'orelles per la gestió de la incívica invasió d'aficionats del Glasgow Rangers va ser un altre dels plats indigestos que es va haver d'empassar ahir el govern municipal, perquè el retret, proposat pel PP, es va aprovar amb el suport de CiU i ERC.

L'alcalde Hereu va fer una apologia de l'actuació municipal fonamentada en la complexitat del fenomen i la voluntat de seguir treballant-hi. «Per sort en aquesta ciutat, les imatges d'aquell dia sempre ens indignaran», va sentenciar, però malgrat la indignació, va afegir, «hi ha fenòmens que no són fàcils d'abordar». Hereu va recordar que a Barcelona la cosa no va passar del comportament incívic, en contrast amb els greus disturbis del passat 11 de novembre a Roma arran de la mort accidental d'un tifoso i les batusses d'abans d'ahir a Madrid entre aficionats de l'Atlético i de l'Aberdeen. Tots dos exemples li servien per recordar que «estem davant d'un fenomen global».

Tot i mantenir la tesi del mal menor amb què l'equip de govern justifica la no aplicació de la norma de civisme durant la visita dels escocesos, l'alcalde es va comprometre a treballar per no haver de fer més excepcions «a l'hora d'aplicar les nostres normes» i no haver de subordinar «les estratègies contra l'incivisme a les de seguretat». Una fita, però, que «no és fàcil», va insistir.

Hereu reblava així els arguments desgranats abans per l'ecosocialista Joaquim Mestre i per la regidora de Seguretat, Assumpta Escarp (PSC), que va recordar que «el govern defensa l'espai públic i l'ordenança de civisme», però que en casos «extraordinaris» cal aplicar-la amb «proporcionalitat».

Interrogada per CiU sobre què se n'ha fet de les propostes fetes per la comissió contra el vandalisme creada arran de les destrosses causades durant la celebració dels títols del Barça el 2006, Escarp va destacar que aquella situació i la que li ha costat la reprovació a l'equip de govern no són comparables perquè la possibilitat d'un triomf d'un equip local permet un marge de previsió més gran que la invasió d'aficionats estrangers, va esmentar, obviant que la visita dels escocesos també es podia preveure. Pel republicà Ricard Martínez, en canvi, la curta duració de l'estada dels seguidors del Rangers «podia permetre precisament una acció més efectiva». NOTÍCIES RELACIONADES

>L'oposició torna a exhibir la majoria contrària al TAV pel centre

>Collserola serà parc natural però amb altres límits

>Més minoria que mai

>McHereu, McMayol i el civisme periquito

>L'Estat treu a subhasta les obres per fer les vies del tram Sagrera - Nus de la Trinitat

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.