| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 27 de gener de 2022


dissabte, 1 de desembre de 2007
>

L'Estat treu a subhasta les obres per fer les vies del tram Sagrera - Nus de la TrinitatI.V.. Barcelona

Mentre govern i oposició municipals tornaven a tirar-se els plats pel cap entorn del recorregut del TAV i el ple municipal aprovava el pla de millora urbana de l'entorn de la Sagrera, l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) depenent del Ministeri de Foment, feia un pas endavant en la tramitació de les obres de l'alta velocitat a Barcelona. El consell d'administració de l'Adif va treure a subhasta els treballs per construir la plataforma de via del tram Sagrera - Nus de la Trinitat, amb un pressupost inicial de més de 375 milions d'euros.

El tram es divideix en dos sectors: el de la Sagrera, amb un pressupost de 98,7 milions i un termini d'execució de 20 mesos, i el de Sant Andreu, amb un import de 276,8 milions i un termini de 28 mesos.

El tram, que té una extensió total de 4,24 quilòmetres, és íntegrament subterrani i s'ha dissenyat amb ample de via europeu per doble via d'alta velocitat. El procediment constructiu, que consisteix en fer un fals túnel entre pantalles de formigó, garanteix, segons Adif, «l'estabilitat del terreny durant la seva execució i la seguretat de les construccions situades a l'entorn». El projecte inclou la construcció de la nova estació de rodalies de Sant Andreu Comtal.

L'alcalde Hereu va valorar «molt positivament» la sortida a subhasta del tram, que va considerar «el tret de sortida de l'activació de tot el pla Sant Andreu - Sagrera, una àrea central per a la ciutat». NOTÍCIES RELACIONADES

>McHereu, McMayol i el civisme periquito

>L'oposició torna a exhibir la majoria contrària al TAV pel centre

>Els retrets per la tolerància amb els aficionats del Rangers esdevenen estrebada d'orelles oficial

>Collserola serà parc natural però amb altres límits

>Més minoria que mai

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.