| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 22 de maig de 2024


dissabte, 1 de desembre de 2007
>

El rei i la ministra Álvarez, caganers a la fira de Santa LlúciaREMEI BORI. Barcelona

+ La ministra Álvarez, el rei Joan Carles i Rodríguez Zapatero, caganers d'enguany. Foto: O. DURAN.

La fira de Santa Llúcia, la més antiga de les fires tradicionals barcelonines al voltant de les festes de Nadal, torna aquest any amb algunes novetats i nova ubicació. Les típiques parades de figures aquesta edició es trobaran a l'avinguda de la Catedral juntament amb els paradistes d'arbres i molsa i no al pla de la seu com havia estat fins ara. La nova ubicació, que és deguda a les obres de rehabilitació de la façana de la catedral, ha comportat una reducció del nombre de parades per falta d'espai. Finalment hi haurà 265 parades agrupades en els tres sectors principals de la fira: el sector verd, on es venen arbres de Nadal i molsa; el sector de figures i el sector d'artesania. Entre el sector de figura artesana es troben els enginyosos paradistes que any rere any es dediquen a deixar-ne més d'un amb el cul a l'aire. Els caganers d'aquest 2007 anirien des del caganer antiavalots passant per la consellera Tura i Gaudí amb la Sagrada Família. Futbolistes com Henry, Oleguer i Tamudo també tenen la seva figura d'honor al pessebre. Woody Allen, el rei i la ministra de Foment s'estrenen com a caganers.

Ahir al matí, l'ambient era tranquil, molts curiosos passejant i mirant, però la venda va ser fluixa. «Ja se sap els primers dies», comenta l'Isidre Barceló, president de l'Associació de Firaires de Santa Llúcia. «Aquí la venda va molt en funció del temps, si fa bo la gent surt a passejar i compra sinó es queden a casa» afegeix. A més, la competència de fires, també ha «minvat» el negoci. De fet, dissabte s'inaugura també la Fira de Nadal de Via Júlia que ofereix productes tradicionals nadalencs.

La fira de Santa Llúcia obrirà fins al 23 de desembre i obre tot el dia de deu del matí a deu de la nit.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.