| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 15 de desembre de 2019


divendres, 30 de novembre de 2007
>

Maresme. Una línia d'autobús unirà Mataró amb l'aeroport de Girona l'any que ve

El recorregut, que durarà una hora i quart i es farà per autopista, preveu fer una parada a Granollers

LLUÍS MARTÍNEZ. Mataró
El Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat posarà en servei l'any que ve una línia de transport públic per carretera que enllaci Mataró amb l'aeroport Girona-Costa Brava. El trajecte durarà una hora i mitja aproximadament, però la connexió no serà directa, ja que el bus està previst que abans d'agafar l'autopista faci una parada a Granollers. El servei ha de servir per dissuadir els passatgers d'agafar el cotxe privat quan van a l'aeroport, on opera una de les principals companyies aèries de baix cost, però també facilitar als turistes que visiten Catalunya l'arribada al lloc on s'instal·laran.


+ Una imatge d'arxiu d'un dels autobusos de l'empresa Casas de Mataró./ Foto: LL.M.

Dilluns es va posar en funcionament una línia d'autobús regular que uneix directament Granollers i l'aeroport de Girona per l'autopista. Segons va explicar el director de Transport Terrestre de la Generalitat, Manel Villante, aquest havia de convertir-se en el primer pas d'un nou model de mobilitat, que tindrà una segona fase amb autobusos que connectin l'aeroport amb el Vallès Occidental i el Maresme. En aquest sentit, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha confirmat que el govern estudia «seriosament» la connexió de l'aeroport de Vilobí d'Onyar, a la comarca de la Selva, amb la capital del Maresme.

Tot i que encara no hi ha cap data concreta per a la posada en marxa d'aquest servei públic, la intenció és que no es retardi més enllà de l'any que ve. Malgrat això, la proposta que hi ha sobre la taula no és la de disposar d'un autobús que vagi directament a l'aeroport, sinó que el recorregut inclogui una parada a la ciutat de Granollers. La Generalitat tampoc va confirmar quantes expedicions diàries es faran, però és molt probable que siguin les mateixes que ara té la capital del Vallès Oriental. Per tant, podrien fer-se fins a sis viatges, tres d'anada i tres més de tornada. Amb aquesta nova línia, Mataró tornarà a tenir connexió en transport públic amb un aeroport de referència català, després de la pèrdua fa dos anys del servei que la unia amb el Prat a través del tren.UN RESTABLIMENT INCERT
Una de les conseqüències de les obres del tren d'alta velocitat a Barcelona va ser la supressió de la línia de rodalies, però a hores d'ara ningú garanteix que es torni a restablir en un futur. En aquest sentit, tots els grups municipals de Mataró, però també d'altres municipis del Baix Maresme, han reclamat a la companyia Renfe el restabliment d'aquest servei.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. La nova estació d'autobusos, en estudi

>Un autobús unirà Mataró amb l'aeroport de Girona l'any que ve

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.