| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 15 de novembre de 2019


dijous, 29 de novembre de 2007
>

El dret al descans setmanalMERCÈ HARO, SECRETÀRIA GENERAL DEL SINDICAT INTERCOMARCAL DE COMERÇ, HOSTALERIA I TURISME DE CCOO DE TARRAGONA..
L'arribada de l'època nadalenca és, entre d'altres, sinònim d'augment de vendes en el sector del comerç. Aquest increment de l'activitat comercial també el propicia el govern, mitjançant la llei d'horaris comercials, que permet l'obertura els dies 6, 8, 16 i 23 de desembre.

Malauradament, moltes vegades, aquest reajustament dels horaris per fer front a la demanda s'ha de cobrir allargant les jornades laborals, que arriben a superar les 40 hores setmanals que fixa l'estatut dels treballadors, i amb el sacrifici dels dies de descans que també reconeix l'esmentada llei. La conciliació entre la vida laboral i la familiar se'n ressent. El just seria que aquest sacrifici l'assumissin els treballadors voluntàriament i que, en tot cas, es veiés reflectit en les nòmines. La realitat és una altra: moltes vegades les modificacions horàries ens vénen imposades i els salaris, en gran part del sector, estan per sota dels mil euros.

La cosa no acaba aquí; ja que, segons dades de CCOO, el 90% de treballadors de grans superfícies treballen sis dies a la setmana durant tot l'any, quan la majoria de persones ocupades al nostre país en treballen cinc.

Amb aquest panorama, arribarà el desembre i tornarem a sentir la patronal queixar-se que no troba personal. Com volen trobar-ne, amb aquestes condicions?

Entenem que aquest tipus d'establiments han d'obrir en dissabte; tanmateix, s'ha de compatibilitzar aquesta necessitat comercial amb la preservació del dret de descans dels treballadors. Ens cal una organització del treball més eficient que, segurament, inclou contractar més personal.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.