| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 19 de juliol de 2024


dijous, 29 de novembre de 2007
>

Neguit a Tivissa per l'ampliació de les instal·lacions d'EnagasGUSTAU MORENO. Tivissa

L'alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, va confirmar ahir que l'Ajuntament ha estat el primer sorprès per l'anunci d'informació pública sobre la sol·licitud d'autorització ambiental d'una planta de combustió de gas, «incloses les activitats de cicle combinat», a les instal·lacions que l'empresa Enagas ja té al municipi. L'anunci, publicat dimarts al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, també informa que Enagas demana una potència superior als 50 megawatts. «Després de fer les trucades pertinents, hem pogut saber que això és la planta de compressió de gas que l'empresa ja té en funcionament, des de fa dos anys, i per alguna raó la llicència ambiental es deu haver retardat», va valorar Jardí. Amb tot, l'alcalde de Tivissa va evitar polemitzar i va explicar que la planta funciona com una central de cicle combinat, cremant gas i produint pressió, per injectar-lo al gasoducte. Però Jardí va afegir-hi que els va preocupar la possible ampliació de les instal·lacions amb una central tèrmica, i més ara que el terme tornarà a quedar afectat per la construcció de la tercera canonada del gasoducte que ha de millorar la connexió del gas amb França. «Com a mínim, la tercera canonada ens travessa el terme més tangencialment, i no ens provocarà una nova cicatriu al territori», va concloure.

Per la seua banda, el director dels serveis territorials de Medi Ambient, Víctor Gimeno, va aclarir que la sol·licitud de llicència és una ampliació de la capacitat de la central distribuïdora d'Enagas per augmentar la potència de transport de les instal·lacions. A més, va detallar que Tivissa volia impulsar el projecte per fer arribar el gas a la població. «Els tràmits van iniciar-se fa dos anys, però sense la llicència ambiental no hauria de poder funcionar», va dir.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.