| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 17 de novembre de 2019


dijous, 29 de novembre de 2007
>

Blanes formarà el sector turístic i la policia perquè coneguin els costums de les diverses religions

El municipi té onze centres de culte de cinc confessions diferents

DANI VILÀ. Blanes
L'Ajuntament de Blanes preveu fer tallers de formació sobre els costums de les diverses religions presents al municipi a col·lectius com ara la policia, el sector turístic, el món educatiu i els mitjans de comunicació. Aquesta és una de les accions previstes dins del pla local d'acollida que es va explicar ahir durant la presentació del mapa religiós del municipi. A Blanes hi ha centres de culte, quatre de catòlics, tres d'evangèlics, dos d'islàmics, un de budista i un de Testimonis de Jehovà.

L'Ajuntament de Blanes i el Centre Unesco de Catalunya van presentar ahir al vespre el pla local d'acollida, ciutadania i interculturalitat que han elaborat amb l'objectiu d'afavorir la incorporació dels ciutadans nouvinguts a la vida social, laboral i comunitària del municipi.

Dins d'aquest pla, el consistori preveu impulsar diverses accions, com ara diversos tallers de formació perquè col·lectius tan diversos com ara la policia local, el sector turístic, els periodistes i el món educatiu coneguin els costums i les tradicions de les religions establertes a Blanes. El pla també s'ha marcat com a finalitat programar conferències sobre la diversitat religiosa que afavoreixin el coneixement mutu i l'entesa intercultural.

La tinent d'alcalde de l'àrea de Cooperació, Montse Pasquina, aposta per «facilitar el coneixement» entre les diverses religions per afavorir la convivència entre tots els col·lectius. La presentació d'ahir al vespre a la biblioteca comarcal va tenir la presència de l'alcalde, Josep Trias.

La participació d'Unescocat va permetre presentar el mapa de la religió de Blanes. La religió catòlica és la més present amb quatre centres de culte. Els centres evangèlics disposen de tres oratoris, dues mesquites, i un centre budista i un de Testimonis de Jehovà completen el mapa de creences del municipi. Des de l'any passat, Blanes ha posat en marxa un grup de diàleg amb els líders de les diverses religions presents al municipi per afavorir l'intercanvi d'experiències.

Cristianisme catòlic - Parròquia de Santa Maria de Blanes.
- Parròquia de la Sagrada Família.
- Parròquia de Santa Teresa.
- Santuari del Vilar.

Cristianisme evangèlic - Centre Cristià FEAM de Blanes.
- Església Cristiana Evangèlica.
- Centre Cristià Evangèlica. Església Assemblea de Déu.

Testimonis de Jehovà - Testimonis cristians de Jehovà.

Islam. - Comunitat Islàmica de Blanes.
- Centre Cultural Islàmic Rahma.

Budisme. - Grup Zen de Blanes.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.