| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 20 de setembre de 2021


dimecres, 28 de novembre de 2007
>

Les discrepàncies entre el govern de Blanes i les associacions de veïns fan perillar la cavalcada de Reis

L'Ajuntament canvia el recorregut i vol eliminar la tradició que arribin per mar

ANNA PUIG. Blanes
La cavalcada de Reis de Blanes perilla. Les associacions de veïns, que són les que aporten els figurants que formen part de la comitiva reial, estan indignades amb l'equip de govern (CiU, PP i PDB) i especialment amb la regidoria de Festes, a càrrec del PDB, perquè ha decidit unilateralment canviar el recorregut. També es planteja eliminar la tradició que els Reis arribin per mar al port i volen que la sortida es faci de la roca de sa Palomera. Aquest divendres s'ha de fer una reunió entre les parts.


+ L'arribada dels Reis Mags al port de Blanes, l'any passat. Foto: L. JUANOLA

La proposta de la regidoria de Festes, que gestiona Fernando Gómez (PDB), és que els Reis Mags surtin de la roca de sa Palomera, acompanyats d'un espectacle de focs d'artifici. Les carrosses els esperaran al passeig de la Marina, des d'on iniciaran el recorregut, que és a la inversa del que s'ha fet els últims anys. És a dir, passaran per la rambla Joaquim Ruyra, continuaran per la zona del mercat i l'ambulatori i pel carrer Anselm Clavé. Quan s'arribi a l'altura de l'església, els Reis baixaran de la carrossa i es dirigiran a peu fins al temple per representar l'adoració al Nen Jesús. Mentrestant, les carrosses continuaran el recorregut cap a l'ajuntament. Els Reis, després de l'adoració, també es dirigiran a peu fins a l'ajuntament, on rebran la benvinguda de les autoritats.

Les associacions de veïns se senten menystingudes, ja que ningú els ha demanat l'opinió sobre tots aquests canvis. I això que aquestes entitats són les que aporten els figurants de la comitiva. La setmana passada es van reunir gairebé una vintena de representants d'aquestes entitats i van mostrar el seu rebuig a aquesta manera de fer. I aquest divendres es reuniran amb l'alcalde, Josep Trias, i amb el regidor de Festes per arribar a una solució de consens.

Per la seva banda, Gómez ha explicat que no hi ha una posició unànime en les associacions de veïns. «Alguns són partidaris de la tradició i a d'altres ja els van bé els canvis», va dir. Assegura que les novetats que es volen introduir són amb la voluntat de millorar. «Entenc, però, que a vegades la gent no ho accepti», va dir. Sobre si els Reis arribaran per mar, diu que a sa Palomera hi haurà més espai per al públic que no pas al port i que no s'ha descartat totalment fer-los arribar per mar. «Això sí, tenim un pla B per si fa mala mar», va dir. NOTÍCIES RELACIONADES

>«L'alcalde fa de bomber»

>El canvi de recorregut fa perillar la cavalcada de Reis de Blanes

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.