| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 17 de desembre de 2018


dimecres, 28 de novembre de 2007
>

El Cercle d'Estudis Sobiranistes i la FAVB aniran a la manifestació de l'1-D

Saura no hi acudirà tot i que ICV s'hi ha adherit i que tots els consellers d'Esquerra hi participaran

J. FOGUET. Barcelona
La quantitat d'adhesions a la manifestació d'aquest dissabte va creixent. Ja hi ha més de 150 entitats adherides, a més de CDC, Unió, ERC, ICV, EUiA, el Partit Republicà Català i la CUP. Ahir es van afegir a la llista el Cercle d'Estudis Sobiranistes (CES), la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) i l'Associació per la Promoció del Transport Públic. Per contra, no hi seran la UGT i CCOO, però la que té més rellevància és l'absència del conseller d'Interior, Joan Saura, president d'ICV, formació que dóna suport a la reivindicació. Els consellers d'ERC hi aniran tots, però Saura és també el responsable de la seguretat.


+ Els dirigents del CES, Roger Albinyana i Alfons López Tena. Foto: R.L.

El Cercle d'Estudis Sobiranistes (CES) va fer pública ahir la seva adhesió a la manifestació de l'1-D pel dret a decidir, ara en infraestructures, i a més va emetre un informe sobre el dèficit estructural i fiscal de Catalunya, coordinat per la professora d'Economia Elisenda Paluzie. En aquest estudi es fa palès el col·lapse d'infraestructures i el que el president del CES, Alfons López Tena, va anomenar «discriminació cap a Catalunya» per part de l'aparell estatal.

Sobre el dèficit fiscal, l'informe del CES, tot i ser breu, indica que les dades del 2005 demostren que el dèficit fiscal de Catalunya ha assolit la xifra de 19.177 milions d'euros (2.704 euros per habitant), i representa el 10,5% del PIB de Catalunya. Aquesta estimació confirma, segons el CES, la tendència creixent del dèficit fiscal. Una de les conclusions que exposa el CES és que «sense estat, Catalunya no té futur; amb l'Estat a la contra, no té ni present».DE NOU, EL MIRALL ESCOCÈS
Per fer evident el resultat de «l'escanyament planificat de la societat catalana», l'informe del CES recorda que la Generalitat, després de trenta anys d'autonomia, i per a 7,5 milions d'habitants, té un pressupost de 32.219 milions d'euros. Escòcia, després de vuit anys d'autonomia i per a 5 milions d'habitants, té un pressupost de 46.200 milions d'euros. «A Catalunya li ha costat trenta anys tenir la meitat per habitant del que Escòcia ha obtingut en només vuit anys», rebla l'estudi. El CES ha contribuït a finançar la manifestació amb l'import recaptat de 4.000 euros, provinent de diferents fonts privades. D'altra banda, Josep-Lluís Carod-Rovira va desvincular el govern com a tal de la manifestació i va dir que és una bona notícia la reobertura de Rodalies l'1-D. Mentre, ERC hi ironitzava.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Miralles crida CCOO i els votants del PSC

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.