| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 27 de gener de 2022


dissabte, 24 de novembre de 2007
>

Puigcercós vol liderar la recerca de complicitat social per al nou finançament

Reivindicarà en una conferència al Palace l'«entesa» al govern i l'encert d'ERC d'arrossegar el PSC i CiU

TIAN RIBA. Barcelona
El secretari general d'ERC i conseller de Governació, Joan Puigcercós, pronunciarà dimecres una conferència a l'Hotel Palace que vol que sigui el tret de sortida d'una campanya d'acció política que vol liderar personalment dins del govern per obrir el debat i obtenir complicitat arreu de Catalunya sobre les bases d'un nou acord de finançament que han d'estar establertes a l'agost, segons fixa l'Estatut. Puigcercós també pretén d'aquesta manera recuperar la centralitat del discurs d'ERC després de mesos centrat bàsicament en el camí a la independència per l'aparició de corrents crítics i la celebració de la conferència nacional d'ERC que en va marcar el full de ruta. La seva intenció no s'escapa de la pugna que manté amb Josep-Lluís Carod-Rovira.


+ Josep Antoni Duran i Lleida, ahir a la tarda a Roma amb Romano Prodi, primer ministre italià.

Puigcercós batalla amb Carod per fer visible qui és l'home fort d'ERC al govern, perquè entén que com a secretari general d'ERC ha d'estar en tots els debats en què es decideixin coses importants. La conferència Catalunya en construcció, propostes per fer funcionar el país, la farà com a conseller i davant de 200 representants socioeconòmics –patronal, sindicats i telecomunicacions–, de la universitat, l'anomenat tercer sector, parlamentaris i càrrecs orgànics i electes d'ERC, presentat pel president de Foment, Joan Rosell, a proposta del mateix Puigcercós. El dia abans, Carod haurà fet a la seu d'ERC al barri de Gràcia de Barcelona la seva conferència de balanç d'un any de govern des del punt de vista del partit. Montilla l'haurà fet dilluns al Palau de la Generalitat com a president.

Puigcercós farà balanç d'un any de govern des del punt de vista de la cohesió interna. El conseller reivindicarà el nom de govern d'entesa, perquè considera que hi ha hagut poc soroll intern i sí molt de debat, segons, afirma, diuen els antics consellers de Pasqual Maragall. A més, reivindicarà l'encert de l'opció de pacte d'ERC, perquè entén que el discurs de Montilla a Madrid alertant de desafecció i l'aposta d'Artur Mas pel dret a decidir en són conseqüència de l'opció republicana. El conseller de Governació també farà propostes de futur per donar a entendre la seva posició d'home fort al govern, malgrat que Carod sigui el número dos, gairebé amb la llei a la mà. Per tant, no limitarà les seves propostes a l'àmbit de Governació, sinó que parlarà d'educació, infraestructures i rodalies de Renfe.

Justament, la gestió de rodalies, amb condicions, serà, per Puigcercós, un dels grans objectius del 2008. Però l'èmfasi el posarà en el nou finançament, en què, malgrat que ERC defensa el concert, entén que s'ha d'adaptar al que diu l'Estatut, i la data límit és el mes d'agost. NOTÍCIES RELACIONADES

>Proposa agrupar tots els departaments en un edifici

>Montilla, Duran, el Vaticà i la llei electoral

>Puigcercós busca complicitat social per al nou finançament

>Puigcercós vol liderar la recerca de complicitats socials per al nou finançament

>Puigcercós vol liderar la recerca de complicitats socials per al nou finançament

>Puigcercós vol liderar la recerca de complicitats socials per al nou finançament

>Puigcercós vol liderar la recerca de complicitats socials per al nou finançament

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.