| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 14 d'agost de 2020


divendres, 23 de novembre de 2007
>

Demanen nou mesos de presó per a una acusada d'avortar posant-se unes pastilles per la vagina

Va haver de ser atesa a l'hospital de Palamós amb una gran hemorràgia

M. BATALLER T. SOLER. Girona
Una dona haurà de fer front a una petició de nou mesos de presó acusada d'haver-se provocat un avortament posant-se unes pastilles per la vagina. El judici s'havia de celebrar dimecres a Girona, però es va haver de suspendre perquè no van localitzar l'acusada. La seva defensa argumenta que l'avortament va ser espontani. A internet hi ha centenars de pàgines on es venen unes pastilles per a les úlceres d'estómac, però que il·legalment es poden fer servir per provocar avortaments.

Aquesta noia de 29 anys i d'origen bolivià està acusada d'un delicte d'avortament. Quan van passar els fets estava embarassada de més de vint setmanes i va haver d'anar a l'hospital de Palamós perquè tenia una gran hemorràgia. Allà va expulsar el fetus, que feia uns 25 centímetres de llargada, i com que els metges van veure que hi havia alguna cosa estranya en aquest cas van decidir activar els protocols habituals i el jutjat va iniciar una investigació. Segons el fiscal, la jove es va forçar la pèrdua del fetus i, per tant, va cometre un avortament il·legal. El fiscal manté que l'acusada va agafar unes pastilles que es fan servir per a l'acidesa estomacal i les úlceres i se les va posar a la vagina amb la intenció de perdre el fill. La noia, però, es va trobar tan malament que va haver d'anar a l'hospital i allà li van detectar aquest suposat avortament provocat. Arran d'aquesta situació, el fiscal demana una pena de nou mesos de presó.

Per la seva banda, la defensa de la jove, l'advocat Francesc Sunyer, demana l'absolució. Manté que no hi ha cap mena de delicte, perquè l'avortament es va produir de forma espontània sense la intervenció de cap factor extern.

El judici per aquest cas s'havia de celebrar dimecres al jutjat penal número 1 de Girona, però es va haver de suspendre perquè no van localitzar l'acusada en la primera adreça que havia facilitat. Al final, però, van poder trobar-la en una població de l'àrea metropolitana i s'ha fixat una nova data per a l'any vinent.EFECTES SECUNDARIS
Aquest tipus de píndoles estan indicades per a les úlceres d'estómac o l'acidesa, però algunes dones fan servir-les per provocar-se avortaments. Segons alguns experts, si es col·loquen per la vagina provoquen una contracció tan forta de la matriu que fa que la dona expulsi el fetus. Però, a vegades, es produeixen efectes secundaris, ja que es pot arribar a trencar l'úter i es produeixen hemorràgies. Aquest mètode està bastant estès en diversos països sud-americans com Bolívia, Colòmbia, el Perú, el Brasil o Veneçuela.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>A Internet n'està ple

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.