| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 3 de desembre de 2021


divendres, 16 de novembre de 2007
>

Alcanar convoca un altre certamen d'art postal inspirat en agressions al territori com ara el projecte CastorACN R. ROYO. Alcanar

+ Arantxa Garcia, l'alcalde Alfons Montserrat i el professor Tomàs Camacho. Foto: EL PUNT

La creixent preocupació que es viu a Alcanar per la instal·lació d'un dipòsit submarí de gas i una planta de tractament terrestre al terme de Vinaròs però molt a prop del nucli urbà d'Alcanar ha reactivat el Nuc, un certamen d'art postal que va nàixer l'any 2000 amb motiu del cinquè aniversari de la biblioteca Trinitari Fabregat i que es va repetir el 2005 sota el lema de la nova cultura de l'aigua. L'edició d'enguany ha estat idea d'una estudiant de secundària de l'IES Sòl de Riu d'Alcanar, Arantxa Garcia, que està fent un treball de recerca sobre art postal a la diòcesi de Tortosa. El certamen, organitzat per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Alcanar i l'IES Sòl de Riu, s'ha batejat com a Nuc 2008. Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres de l'Ebre, que és el nom del moviment social nascut a Alcanar contra el també anomenat projecte Castor que preveu la construcció del dipòsit submarí de gas i la planta de tractament terrestre, una instal·lació projectada al terme de Vinaròs però que, segons els organitzadors, perjudicarà tots els municipis veïns. Nuc 2008, però, va més enllà de les Terres del Sénia i pretén que artistes d'arreu del món formen un nus, aquesta vegada contra la contaminació creixent i especialment la que puga afectar espais protegits.

Els autors podran presentar els seus treballs en qualsevol format visual i enviar-los via postal o per correu electrònic. No s'exclou cap format, des de dibuixos fins a vídeos i gràfics elaborats amb ordinador, ni cap contingut. «Al Nuc 2005 hi van participar partidaris del pla hidrològic», recorda Tomàs Camacho, membre del consell de cultura d'Alcanar. El termini per presentar les obres acaba el 31 de desembre i l'organització s'encarregarà de fer un catàleg, en paper i a internet.

En l'edició del 2005, dedicada a la lluita contra el transvasament de l'Ebre i la nova cultura de l'aigua, hi van participar 183 artistes de disset països diferents. Els organitzadors esperen que el certamen d'enguany tinga un ressò semblant. De moment, s'ha dut a terme una convocatòria per carta i a través de la xarxa a artistes i persones potencialment interessades. La idea del nus o Nuc, com l'han batejat, vol simbolitzar els llaços i vincles dels territoris fronterers entre Catalunya i el País Valencià.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.