| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 4 de juny de 2023


divendres, 16 de novembre de 2007
>

La Generalitat reclamarà que Foment compensi els usuaris dels trens de mitjana distància

CiU i ERC atien la pressió des del Camp en el mateix sentit

Ò.M.J.. Tarragona
El govern té la «intenció» de plantejar al Ministeri de Foment la possibilitat d'oferir compensacions als viatgers dels regionals de mitjana distància condicionats pels talls a les línies de rodalies, cosa que afecta els usuaris del Camp i l'Ebre. Des del Camp de Tarragona, CiU i ERC ho exigeixen. Els republicans portaran la reivindicació als plens de Reus i Tarragona.


+ Viatgers esperen un regional a l'estació de Tarragona. Foto: JUANPE RODRÍGUEZ

L'últim anunci suposadament balsàmic de la ministra Magdalena Álvarez, que ha promès la gratuïtat del bitllet de rodalies fins que el TAV arribi a Barcelona, ha furgat en el greuge comparatiu respecte als viatgers de la demarcació de Tarragona. El govern considera que és «evident», segons les declaracions del secretari de Mobilitat, Manel Nadal, a Tarragona Ràdio, que els usuaris dels trens de mitjana distància a les comarques tarragonines estan igualment afectats pel desgavell, i per això va anunciar que intentaran parlar amb Foment perquè l'Estat estudiï mesures que compensin els viatgers de regionals. Tot i que el secretari de Mobilitat fa un esforç per entendre que s'hagin prioritzat –de forma exclusiva– els de rodalies perquè «són centenars de milers de persones que agafen el tren cada dia per anar a treballar», Nadal obre la porta a institucionalitzar la pressió que des de fa uns quants dies ja han mirat d'impulsar diferents agents territorials, començant per la majoria de partits. Qui encara no ho havia reivindicat explícitament era el PSC, però ahir el seu alcalde a Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va assegurar que, amb la delegació del govern al Camp, pressionaran fermament el govern estatal.

El seu grup tindrà l'oportunitat de prendre una posició inequívoca en el proper ple, ja que el seu soci de govern, ERC, hi presentarà una moció en què s'aposta per un servei integrat de rodalies del Camp de Tarragona i, mentrestant, s'insta el Ministeri de Foment a estendre les compensacions als viatgers de les línies regionals i a «assumir les seves responsabilitats al més alt nivell». Això últim sense esmentar expressament la ministra Álvarez, de qui ERC sí que demana obertament la dimissió a través d'una proposta de resolució a l'Ajuntament de Reus, on també governa amb el PSC. En el text que presentarà a la junta de portaveus de Reus, ERC també fa referència al «rescabalament de tots els danys produïts» i pretén que el consistori reusenc s'adhereixi a la manifestació convocada per la Plataforma pel Dret de Decidir per exigir més inversions en infraestructures.

Per la seva banda, els diputats al Parlament de CiU del Baix Camp, el convergent Carles Pellicer i la representant d'Unió Meritxell Ruiz signen una carta adreçada al secretari d'estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, en què li demanen que totes les mesures compensatòries per pal·liar els efectes de l'arribada del TAV a Barcelona s'apliquin també als afectats dels trens regionals, per girar el full d'un episodi que suposa «un tractament diferenciat i discriminatori». NOTÍCIES RELACIONADES

>I els transportistes?

>Més busos a Barcelona

>Demà es reprèn el servei al tram sud, però sense novetats des de Tarragona

>La Generalitat vol que Foment compense els usuaris de trens de mitja distància

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.