| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 25 d'agost de 2019


divendres, 16 de novembre de 2007
>

Estudiaran com potenciar l'ús de les noves tecnologies als polígons gironins

El president de l'Aenteg alerta que «cal donar una empenta» per millorar la productivitat

MÒNICA CABRUJA. Girona
L'Observatori de Tecnologies de la Informació i la Comunicació que s'ha creat a Girona vol diagnosticar com estan equipats els polígons de les comarques gironines i la cobertura i la qualitat que tenen de banda ampla per potenciar-ne l'ús, ja que es considera que això podria millorar la productivitat de les empreses. El president de l'Aenteg, Joan Ribas, va fer ahir aquestes declaracions en el marc del Fòrum E-tech, que es va fer a l'hotel Carlemany. El director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, manté que actualment la penetració de la banda ampla és molt alta, però la intensitat de la utilització de les empreses és baixa.


+ Els premiats i els finalistes, ahir en l'acte de lliurament de premis. Foto: JOAN SABATER.

L'Observatori, impulsat per l'Aenteg amb la col·laboració de la Diputació de Girona, l'Ajuntament de la ciutat, la Cambra de Comerç i la UdG, farà els primers passos amb aquest estudi, i l'objectiu és tenir indicadors estadístics per conèixer les mancances existents i fer «un salt qualitatiu» en l'ús de les noves tecnologies, segons es va destacar. La tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Girona, Cristina Alsina, va anunciar que, paral·lelament, el consell econòmic i social de l'Ajuntament ha aprovat la creació d'una comissió de noves tecnologies per fer un pla estratègic a la ciutat.

El president d'Aenteg manté que Catalunya no avança sinó que «va enrere com els crancs» en el tema de les noves tecnologies, i això frena la competitivitat i productivitat de les empreses. El director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, també va destacar que Catalunya està a la cua d'Europa en la utilització de banda ampla per les empreses. «Cal que les administracions públiques promoguin el desenvolupament de les TIC i s'estimulin les empreses perquè les utilitzin», va destacar.

En l'acte d'ahir, moderat pel periodista d'El Punt Eduard Batlle, es van lliurar els premis E-tech a Lloret Turisme, pel portal oficial de Turisme de Lloret; Josep Sucarrats-Enric Sucarrats-Alba Martínez i Anna Garcia per El Joc Casteller; Disseny i Subministres Tècnics SL, pel dispatxing d'instal·lacions tècniques; Intercom Telemàtica Girona pel portal de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries; Festival de Cinema de Girona, la UdG i l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols per Moviemobile i Iglesias Associats per Sies.tv.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.