| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 31 de gener de 2023


divendres, 16 de novembre de 2007
>

Surf a la Barceloneta i al Poblenou
Els treballs d'estabilització de les platges de la Mar Bella, la Nova Mar Bella, el Bogatell i Llevant seran en realitat una segona fase d'un pla que ja s'ha aplicat a la Barceloneta. I que s'ha fet amb èxit, segons va valorar ahir la segona tinenta d'alcalde. Es va començar amb el dic emergit de la Barceloneta i el condicionament de l'espigó de Ginebra, on hi havia acord clar entre l'Ajuntament i el ministeri. El resultat, diu Mayol, és que la platja ja no perd sorra i que la qualitat de l'aigua no s'altera.

Però les coses no quedaran així. Al dic de la Barceloneta s'hi farà un retoc al seu extrem final per tal d'afavorir la creació d'onades de grans dimensions. És una demanda de l'Ajuntament que ha recollit el ministeri i que obeeix a la campanya que un grup de practicants de surf està promovent, per tal que el pla dels espigons no converteixi els cinc quilòmetres del litoral barceloní en una mansa banyera de mar en calma sense possibilitat de cavalcar sobre les ones.

Segons va anunciar Mayol, l'acord amb el ministeri inclou també que una altra platja també tindrà els espigons «retocats» per afavorir una zona d'onades. Però encara no s'ha decidit quina platja serà aquesta. En tot cas, serà en alguna de les quatre platges del Poblenou, entre la Vila Olímpica i la zona Fòrum.

Un altre dels punts acordats entre el Ministeri de Medi Ambient i l'Ajuntament de Barcelona és la profunditat que hauran de tenir els espigons. El ministeri havia plantejat inicialment que estiguessin a la cota -1. L'Ajuntament, però, ho considerava perillós per al trànsit marítim de la zona, i finalment s'ha acordat que seran espigons inclinats que aniran de la cota -1 fins a la cota -3.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.