| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 31 d'octubre de 2020


dimecres, 14 de novembre de 2007
>

Barcelonès Nord. Torbar el descans dels veïns, multat amb 1.500 euros en l'ordenança de civisme

Badalona protegeix els funcionaris amb sancions de fins a 3.000 euros per qui els falti al respecte

JORDI GONZALO. Badalona
La nova ordenança de civisme que elabora l'Ajuntament de Badalona inclourà importants sancions si no es compleix. Segons ha pogut saber El Punt, les infraccions es dividiran en tres tipus: lleus, que poden arribar als 600 euros–; greus, fins a 1.500 euros, i molt greus, fins a 3.000 euros. Les conductes incíviques dins la llar i que molestin els veïns –sobretot relacionades amb sorolls– es consideraran greus, igual que arrencar flors, enfilar-se als arbres, banyar-se amb bandera vermella o netejar el cotxe al carrer. En canvi, d'altres com faltar al respecte als funcionaris, comprar menjar a venedors ambulats o escopir, seran molt greus.


Llençar un paper a terra: infracció lleu, 600 euros. No deixar descansar els veïns: infracció greu, 1.500 euros. Faltar al respecte a un funcionari: infracció molt greu, 3.000 euros. Així fins a 83 accions incíviques amb les seves sancions respectives. Les sancions per les conductes incíviques que es facin dins la llar i que causin molèsties als veïns –un dels grans reptes de la nova ordenança de civisme– es consideren en la seva majoria greus. Així hi haurà multe de fins a 1.500 euros aquell que faci soroll dins els edificis per sobre els valors límits de les deu de la nit a les vuit del matí; o aquell altre que deixi a la nit en patis o balcons animals domèstics que destorbin el descans veïnal, i també qui no adopti les mesures necessàries per mantenir l'habitatge lliure d'insectes i rosegadors.

No seran les multes més altes, que es reserven, entre d'altres, a conductes com: faltar al respecte a les autoritats municipals i els funcionaris; escopir; la compra o la venda ambulant de menjar, begudes o CD; exercir la mendicitat amb menors i fer servir altaveus amb finalitat publicitària sense permís.ESPOLSAR L'ESTORA: LLEU
L'ordenança està en un doble procés de reflexió: en l'àmbit polític i en l'associatiu. Tot per arribar a un text final, que segons les previsions municipals s'aprovaria abans de l'estiu. Un text que haurà de resoldre diverses qüestions com per exemple, si se sancionarà l'àvia que després d'escombrar el seu portal espolsi l'estora a la porta de casa seva, com ha fet sempre, però que la nova ordenança sanciona amb una multa de fins a 600 euros.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Barcelonès Nord. El PP vol un govern valent

>Badalona multarà amb 1.500 euros no deixar descansar els veïns

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.