| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 14 de novembre de 2019


dissabte, 10 de novembre de 2007
>

L'oposició dóna per mort el tripartit de Girona i el PSC admet «profundes discrepàncies» de govern amb ICV

CiU demana a Pagans que actuï i el PP creu que els ecosocialistes han de plegar

DAVID BRUGUÉ. Girona
El govern tripartit de Girona està trencat i els que el formen ho han d'assumir. Aquesta és l'opinió coincident dels dos grups a l'oposició, CiU i el PP, sobre la crisi del PSC i ERC amb ICV. Per CiU, és l'alcaldessa, Anna Pagans, qui ha d'actuar i resoldre la crisi. Pel PP, està clar que l'actitud d'ICV està allunyada de la de la resta dels seus socis i, per tant, ha d'anar a l'oposició. Tot i que ICV donava dijous per tancada la crisi, ahir el PSC va admetre que té «profundes discrepàncies» amb el seu soci.Aquesta setmana ha estat complicada per a la política local a Girona. Dimecres Pagans feia una roda de premsa en què acusava d'irresponsable el regidor de Medi Ambient, Enric Pardo (ICV), perquè avança temes dels quals no s'ha parlat. Dijous era ICV qui s'emparava en la transparència informativa per defensar Pardo i deia que no canviarà pas d'actitud. Tot i això donava per tancada la crisi. Però ahir va ser el torn de l'oposició. Primer va ser CiU i després el PP. El portaveu convergent, Carles Puigdemont, ho deia clar: el govern està trencat en el seu format actual. Al seu parer, després de la desautorització a Pardo i del desafiament d'ICV, les coses no poden quedar així i exigeix mesures clares. «La confiança, si és que mai ha existit, entre els socis ara no hi és i el full de ruta que havia de ser el pla de mandat ni està fet ni se l'espera», va dir Puigdemont, que manté que qui surt perjudicat de tota aquesta situació és la ciutat. «Si no s'entenen, que pleguin. L'alcaldia ha de prendre mesures davant d'aquest desafiament», conclou CiU, que considera que seria inacceptable que tot continués igual.

Per la seva banda, Concepció Veray (PP) va manifestar clarament la seva incomoditat amb ICV i la seva política: «La política de Pardo no ha estat bona perquè Girona no està més neta sinó més bruta.» Veray va reptar ICV a «dir la veritat» i que no es justifiqui en la transparència informativa i sigui coherent. Segons ella, ICV no marxa del govern «per guardar la parròquia davant les eleccions generals» i «per no deixar les cadires ni les dedicacions exclusives i parcials que rep». De tota manera, Veray també va dir que és Pagans qui ha de prendre una decisió i expulsar els ecosocialistes del govern compartit entre socialistes i ERC.CANVI RADICAL PEL PSC
La negativa d'ICV a canviar el seu estil va provocar ahir una nova reacció del grup de Pagans. El PSC va admetre que «la posició donada a conèixer per ICV posa de relleu una profunda discrepància en la manera d'entendre l'exercici del govern per part d'ICV respecte a la resta del govern». Pels socialistes, el que busquen els seus encara socis de govern són rendiments mediàtics i rèdits electorals, però no creuen que això sigui resultat d'una transparència informativa. Per això demanen un canvi radical a ICV: «Si vol millorar la confiança, la transparència i la governabilitat, ha de fer alguna cosa més que anunciar la continuïtat d'aquesta manera de fer. Ha de practicar un canvi en aquest estil particular de participar en un govern de coalició», sosté. El PSC insisteix que el pacte de govern explicita els procediments en la presa de decisions i com es fan públiques, i reitera que les iniciatives que Pardo ha anunciat havien estat plantejades i que han estat unilaterals.


CARLES PUIGDEMONT
PORTAVEU DE CiU
«En el ple de constitució del nou ajuntament ja vaig vaticinar turbulències, perquè aquest és un pacte forçat per les circumstàncies»


CONCEPCIÓ VERAY
portaveu del pp
«Que ICV digui la veritat i no parli de transparència. Pardo crea mals rotllos prescindibles si tingués la boca tancadeta»


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Dimissió de la ministra

>L'oposició dóna per mort el tripartit de Girona i el PSC admet «discrepàncies»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.