| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 6 de juny de 2023


divendres, 9 de novembre de 2007
>

Una moció de censura permetrà al PSC i ERC repartir-se l'alcaldia de Bot

CiU afirma que la mesura és «immoral» i adverteix que pot tenir efectes a la Fatarella i Corbera

GUSTAU MORENO. Bot
Cinc mesos després de la constitució del nou Ajuntament de Bot, aquesta població de la Terra Alta podria tenir nou alcalde. Els grups municipals d'Alternativa per Bot (APB-PM) i Entesa per Bot (EPB-AM) han presentat una moció de censura contra l'acció de govern de l'alcalde, el convergent Andreu Martínez. Tot i que encara no se saben els motius, Lluís Agut (APB-PM) va dir que la moció de censura està plenament justificada, i que encara cal negociar les condicions del nou pacte de govern amb ERC. Amb tot, Agut seria l'alcalde els primers anys, mentre que el republicà Francesc Fidel ocuparia el càrrec fins al final del mandat.El portaveu d'Alternativa per Bot (APB-PM), Lluís Agut, es convertirà en el nou alcalde de la població si prospera la moció de censura que socialistes i republicans han presentat contra l'alcalde, Andreu Martínez (CiU). Agut va confirmar ahir que la moció ja ha estat presentada, tal com va avançar ahir Diari de Tarragona, però que abans de fer públics els motius han de convocar una reunió amb els membres de la candidatura. «La moció de censura ja està presentada i plenament justificada, però ja l'explicarem en el seu moment», va insistir Agut, que va afegir-hi que encara han de concretar amb el grup d'Entesa per Bot les condicions del nou pacte de govern. Amb tot, altres fonts van assenyalar que un dels acords que ja s'han pres és que Agut governaria Bot durant la primera part del mandat, mentre que el republicà Francesc Fidel el substituiria en el càrrec més endavant.

El relleu a l'alcaldia se sotmetrà a votació al ple que es farà el 16 de novembre, a les dotze del migdia. L'alcalde, que ahir va lamentar que ni Agut ni Fidel li haguessin comunicat els motius de la moció de censura, va explicar que el ple no es podrà fer al saló de sessions de l'ajuntament per falta d'espai, i que jan sol·licitat la cessió del local social del Club Esportiu de Bot. Martínez va afegir-hi que hi ha molts veïns «molt molestos» per la manera com s'ha tramitat la moció de censura, però va remarcar que espera que no es registri cap mena d'incident.LLUÍS AGUT
alternativa per bot (apb-PM)
«La moció de censura ja està presentada i plenament justificada. Encara hem de concretar els detalls del pacte amb els companys d'Entesa per Bot»


XAVIER PALLARÈS
president de ciu a l'ebre
«Algú que no és de Bot té ganes d'embolicar la troca. Però en política no s'hi val tot, i si no ens volen a Bot no tenim cap obligació d'estar amb ERC en altres llocs»


 NOTÍCIES RELACIONADES

>«Ara estàvem tranquils»

>Moció de censura a Bot d'ERC i PSC, que es repartiran l'alcaldia

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.