| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 18 d'agost de 2018


divendres, 9 de novembre de 2007
>

La cobertura de mòbil no arriba a gran part dels veïns de 26 nuclis del Camp i l'Ebre

El servei és inexistent en almenys un 20% de cada un d'aquests nuclis, i dins dels habitatges l'afectació és major

ROMÀ ROFES.
Al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre hi ha 26 nuclis de població amb zones àmplies sense cobertura de mòbil. Segons un nou servei impulsat per la Generalitat, més d'un 20% de cada un d'aquests nuclis no té cap operador que els ofereixi aquest servei. L'afectació és superior a l'interior dels habitatges, ja que aquestes dades es basen en la cobertura a l'aire lliure. Segons la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI), un 99,8% de la població catalana que viu en nuclis disposa de cobertura de mòbil d'almenys un servidor. El servei arriba a un 94,5% dels nuclis de població, i a un 81,5% de la superfície del país. Aquestes dades s'han fet públiques arran de la presentació d'un cercador web on es pot visualitzar gràficament la cobertura.


Els nuclis de població amb cobertura inferior a un 80% formen part de quinze municipis de la demarcació, que són Capafonts i la Febró (Baix Camp); la Morera de Montsant (Priorat); Mont-ral i Querol (Alt Camp); Passanant, Pontils, Santa Coloma de Queralt, Sarral i Senan (Conca de Barberà); el Montmell i Llorac (Baix Penedès); Benifallet i Paüls (Baix Ebre); Ulldecona (Montsià), i Riba-roja d'Ebre). La Conca (98,34%) i el Baix Ebre (98,77%) són les úniques dues comarques on el percentatge de població amb cobertura és inferior a un 99%, i el Tarragonès és l'única que té un 100%, segons les simulacions informàtiques.

El cercador web impulsat per la STSI indica la disponibilitat de cobertura de telefonia mòbil per municipi o nucli de població, i dóna la possibilitat de veure-la reflectida mitjançant un mapa interactiu de Catalunya. «De moment, el cercador té una aplicació immediata, que és visualitzar la cobertura del servei d'emergències 112 en mobilitat», va explicar ahir el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch. El departament continua treballant per ampliar la cobertura.

El servei ha estat una reivindicació constant en el cas de Capafonts i la Febró. El govern va instal·lar fa uns mesos dues antenes a la serra dels Motllats, i queda pendent la connexió al corrent elèctric abans que la pugui utilitzar cap operador –Movistar hi estaria interessat–. A Benifallet, les gestions estan més avançades i aviat hi haurà cobertura.

Baix Camp

- Capafonts
- La Febró

Priorat - Scala Dei (Morera de Montsant)

Alt Camp - Farena (Mont-ral)
- Esblada (Querol)

Conca de Barberà - Passanant, Belltall i la Glorieta (Passanant)
- Pontils, Rocamora, Sant Magí de Brufaganya, Santa Perpètua de Gaià, Valldeperes, Vallespinosa i Viladeperdius (Pontils)
- La Pobla de Carivenys i les Roques (Santa Coloma de Queralt)
- Montbrió de la Marca i Vallverd (Sarral)
- Senan

Baix Penedès - Les Pinedes Altes (el Montmell)
- Llorac

Baix Ebre - Benifallet
- Paüls

Montsià - Les Ventalles (Ulldecona)

Ribera d'Ebre - Pinyeres (Riba-roja d'Ebre)


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Vint-i-sis nuclis de la demarcació tenen llacunes en la cobertura

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.