| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 14 de novembre de 2019


divendres, 2 de novembre de 2007
>

La Diputació fa un mapa gironí en tres dimensions que es veurà a internetORIOL MAS. Girona

+ Una imatge capturada del mapa, a Planoles.

La Diputació de Girona, en conveni amb l'Institut Cartogràfic de Catalunya, ha creat un mapa en tres dimensions de les comarques gironines, que permet passejar virtualment per tota la demarcació a vista d'ocell, en totes direccions, velocitats i altures. Per ara, la Diputació el distribuirà gratuïtament als ajuntaments, la UdG, les escoles, oficines de turisme i entitats ambientalistes o excursionistes, entre altres llocs. A curt termini, però, es vol penjar el document a la pàgina web de la Diputació.

El projecte s'ha editat en 6 DVD, un de totes les comarques gironines, i cinc a una escala més petita i de més resolució, separats en Pirineu-Prepirineu; Alt Empordà-Costa Brava Nord; Montseny-Guilleries-plana del Gironès-Selva; Garrotxa-Vall de Llémena-Pla de l'Estany i Gavarres-Ardenya-Costa Brava sud.

A part de la visualització del territori, el programa inclou també altres accions que el complementen. Per exemple, s'hi han introduït els límits administratius de cada municipi, les principals carreteres i també els accidents geogràfics més destacats, alguns dels quals incorporen fitxes explicatives i enllaços a pàgines web relacionades, com ara d'ajuntaments, consells comarcals o oficines de turisme.

Per al diputat de Medi Ambient, Josep Maria Rufí, aquesta informació multimèdia «és una de les potencialitats més interessants, ja que permet donar una varietat molt extensa d'informacions».Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.