| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 12 de novembre de 2019


divendres, 2 de novembre de 2007
>

El projecte per a s'Abanell de Blanes preveu 480.000 m³ de sorraBlanes.
El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Obra Pública i Mobilitat de Blanes, Carles Gibert, i la delegació de Costes de la demarcació de Girona van poder visualitzar ahir finalment el projecte que el govern espanyol està preparant per solucionar el problema d'erosió que afecta de fa anys la platja de s'Abanell. Tot i que encara no el tenen en paper, Gibert va poder conèixer de primera mà el projecte, al qual l'Ajuntament i Costes encara poden fer aportacions durant les dues pròximes setmanes. El primer tinent d'alcalde de Blanes va explicar que el projecte que els han presentat es basa en una «aportació de sorra important, d'uns 480.000 m³», amb la qual cosa la platja de s'Abanell assoliria «una amplada mitjana de 50 metres». Al passeig de la Marina, en canvi, no es preveu dur a terme cap actuació.

El projecte presentat a l'Ajuntament i a Costes no inclou altres solucions que s'havien plantejat per a s'Abanell, com ara fer recular el passeig i tornar a la platja original, o construir esculls artificials de protecció, opció molt costosa i que podia desplaçar el problema a una altra zona.

Gibert va valorar bé que ja es tingui un projecte perfilat. «Ens sembla positiu que tinguem un document de treball», va dir.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.