| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 25 de gener de 2021


dimecres, 31 d'octubre de 2007
>

Uns 40.000 kg de panellets al Camp i l'Ebre



R. ROFES.
Les baixes temperatures –comparades amb les dels darrers anys– auguren una bona temporada de panellets i de castanyes. Segons el vicepresident del Gremi de Pastissers –Josep Roquet–, al Camp i l'Ebre ens cruspirem entre 35.000 i 40.000 quilos de panellets. És important demanar el segell d'especialitat tradicional garantida (ETG), que certifica que la pasta s'ha fet només amb ametlla i sucre. «Els pastissers acostumem a posar cada any alguna novetat. En el meu cas, enguany en faré de taronja amarga», explica Roquet. A la pastisseria Caelles fa anys que ofereixen panellets sense sucre, especials per a diabètics. Els preus oscil·laran entre els 25 i els 35 euros. Pel que fa a les castanyes, Vilanova de Prades va celebrar diumenge la fira especialitzada en aquest producte. Segons el regidor d'Agricultura, Artur Miró, la producció a la localitat no acostuma a superar els 2.000 quilos. «Abans de la malaltia del xancre del castanyer, se n'arribaven a fer 20.000», afirma.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>La castanyada va de baixa

>Miki Puig, en una castanyada molt musical a Tortosa

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.