| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 1 de juliol de 2022


diumenge, 28 d'octubre de 2007
>

Concentració a Amposta per denunciar les agressions a homosexuals a la ciutat

El FAGC vol reunir-se amb l'alcalde i denuncia que és el segon municipi català amb més agressions de caire homòfob

JAVI BUERA. Amposta
Una cinquantena de persones van participar ahir en una concentració a Amposta per protestar per les agressions de caire homòfob a la ciutat. L'acte estava organitzat pel Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), impulsor de l'Observatori de l'Homofòbia, i l'Associació de Mares i Pares de Gais i Lesbianes (Ampgil), amb la col·laboració de l'associació juvenil L'Armari, col·lectiu de joves de les Terres de l'Ebre i Maestrat per l'alliberament sexual, que van demanar a la policia local que fes arribar a l'alcalde una petició de reunió formal. Des que ha començat l'any, s'han conegut tres agressions d'aquest tipus. Els manifestants van demanar que l'Ajuntament destini més policia local per patrullar el polígon Tosses 21, on es va produir l'agressió.


+ Els manifestants aguanten una pancarta contra les agressions de caire homòfob i una bandera de l'orgull gai. Foto: JAVI BUERA

«Cada agressió de caire homòfob ens empobreix com a poble», va dir ahir María José Soriano, mare de Marc Llombard, el jove que el 22 de setembre va ser agredit a Tosses 21, perquè és homosexual. Ahir prop de 50 persones es van concentrar davant de l'ajuntament d'Amposta per protestar contra aquest tipus d'agressions.

María José Soriano va ser l'encarregada de llegir el manifest de la concentració en nom del seu fill, que era a Madrid amb motiu d'una assemblea d'una organització. En el manifest, s'hi va afirmar que «als pobles no hi ha llibertat ni pedagogia» per als homosexuals. La mare de l'agredit va explicar que els gais i les lesbianes «són persones com tothom» i es va lamentar que «hi ha un sector que encara no ho té clar». De fet, Amposta és, segons el portaveu del FAGC, Eugeni Rodríguez, el segon municipi amb més agressions de caire homòfob, només darrere de Barcelona.

Un cop llegit el manifest, Eugeni Rodríguez, María José Soriano i Andreu Comes, de L'Armari, van entrar a l'ajuntament amb la intenció que algú els atengués. Com que no hi havia ningú del consistori, tots tres van deixar a la policia local una petició formal de reunió amb l'alcalde per demanar-li explicacions ja que, consideren, que l'Ajuntament no fa prou per evitar les agressions.

A la comitiva no li va agradar que cap regidor de l'equip de govern local fos a l'ajuntament per rebre els concentrats. Soriano va afirmar: «Si els homosexuals són bons per pagar els impostos, també ho haurien de ser per ser escoltats.» El portaveu del FAGC va dir que estava indignat per l'absència del govern municipal i va exigir que se'ls rebés. Els representants van afirmar que se senten abandonats per l'Ajuntament.

Enguany ja han estat denunciades tres agressions. A més, a Andreu Comes, de la Ràpita, la Guàrdia Civil no li va admetre la denúncia, al·legant que eren festes i que la gent anava beguda «perquè en condicions normals a la Ràpita tothom hi conviu». NOTÍCIES RELACIONADES

>Moció de condemna del PSC

>Queixes a Amposta contra les agressions a homosexuals

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.