| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 3 de juny de 2023


dissabte, 27 d'octubre de 2007
>

El govern espanyol aprova el decret que fa desaparèixer les llicenciatures i diplomaturesEL PUNT. Madrid

Les llicenciatures, diplomatures i carreres d'enginyeria actuals aniran extingint-se progressivament des del curs 2008/2009, quan comencin a implantar-se els nous títols universitaris oficials de grau que proposin les universitats, segons l'esperat reial decret d'ordenació d'ensenyaments universitaris oficials que ahir va aprovar el Consell de Ministres i en què es preveu, en general, que totes les carreres tinguin una formació de 240 crèdits, equivalents a quatre anys d'estudis. Tot i això, els títols regulats per una normativa europea, com ara arquitectura, tindran una durada més gran.

La vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, va destacar després de la reunió del Consell de Ministres que, per primera vegada, les universitats tindran la iniciativa per dissenyar i proposar els títols que volen impartir, la qual cosa farà possible una oferta molt més adequada al seu entorn. A Catalunya ja s'ha obert el debat sobre el nou mapa de titulacions, i les universitats estaven a l'espera del reial decret del ministeri. En l'última reunió del Consell Interuniversitari de Catalunya, que es va celebrar la setmana passada, es va decidir que el curs que ve hi hagi molt poques carreres adaptades a Europa, i deixar l'adaptació plena a l'any 2010, que és la data màxima. En el decret aprovat ahir, el govern de l'Estat estableix mecanismes de garantia de la qualitat de l'ensenyament superior, ja que els plans d'estudi hauran de ser avaluats per l'Agencia Nacional de la Evaluación de la Calidad y la Acreditación (Aneca), fet que xoca amb les intencions de la Generalitat, que vol que sigui l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya, l'AQU, qui s'encarregui de l'avaluació de les titulacions. Les carreres hauran de ser avaluades cada sis anys.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.