| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 23 d'abril de 2021


dissabte, 27 d'octubre de 2007
>

Els canvis de Trànsit al carril bus eviten el col·lapse i es mantindran tota la setmana vinent

Els autobusos fan els trajectes en 30 minuts i no en els 75 dels primers dies

AGÈNCIES. Barcelona
Els canvis van servir. Després de provocar un col·lapse monumental amb la implantació d'un carril bus a la C-31 dijous passat, els canvis que va fer ahir el Servei Català del Trànsit –escurçar el carril bus i facilitar l'accés al carril addicional– van facilitar la mobilitat al Baix Llobregat i l'accés a Barcelona pel sud. Segons les dades facilitades ahir per Renfe i facilitades pel Servei Català del Trànsit, el carril bus específic ha fet que els autobusos tardin entre 25 i 35 minuts i no els 75 dels primers dies.


+ Un autobús circula pel carril habilitat, dijous passat. Foto: ORIOL DURAN

El Servei Català de Trànsit va explicar ahir que el comportament de la xarxa viària, en concret dels accessos sud a la ciutat de Barcelona, va millorar respecte al caos de dijous i que va ser similar al d'un dia habitual a la zona del corredor del Baix Llobregat. Trànsit va destacar dos aspectes que diferenciaven la situació dels dos dies: en el cas del carril addicional de la C-31 sud, es va utilitzar d'una manera més intensiva que altres dies; i el carril bus, també instal·lat a l'autovia de Castelldefels, va funcionar de manera coordinada.

Trànsit també va destacar que, segons dades facilitades per Renfe, el temps de recorregut dels busos llançadora va ser d'entre 25 i 35 minuts, cosa que suposa una reducció important respecte dels 75 minuts dels primers dies. Trànsit, vist que l'operatiu d'ahir havia funcionat, va decidir mantenir l'operatiu la setmana vinent.

Així, la C-31 sud o autovia de Castelldefels continuarà disposant d'un carril addicional entre els punts quilomètrics 188-196, des de la nova variant de la C-31 a la zona de Gavamar fins a Bellvitge, i també es mantindrà el carril bus comprès entre els punts quilomètrics 190 i 196, entre l'enllaç de la B-204 al Prat de Llobregat i Bellvitge. L'operatiu no funcionarà, però, durant el cap de setmana. NOTÍCIES RELACIONADES

>Hereu no sap per quins motius no s'ha adjudicat encara l'obra

>ERC i ICV-EUiA pacten una resolució pròpia per demanar la «destitució» d'Álvarez

>Un esvoranc en una andana de Bellvitge fa aturar l'excavació del túnel del TAV

>El túnel pel centre de Barcelona, aturat

>Cinc anys de viacrucis

>L'Ajuntament de Barcelona demana a Zapatero que s'oblidi del 21 de desembre

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.