| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 25 de gener de 2022


divendres, 26 d'octubre de 2007
>

El pla de desenvolupament turístic d'Alcanar es declara incompatible amb el dipòsit i la planta de gas

En el document s'argumenta que el turista canareu valora molt l'entorn natural

ROSER ROYO. Alcanar
L'Ajuntament d'Alcanar té un argument nou per oposar-se al dipòsit i la planta terrestre de gas que l'empresa Escal UGS projecta davant la costa de Vinaròs i les Cases. Així, el pla de desenvolupament turístic del municipi d'Alcanar, que avui es presenta en un acte públic presidit pel conseller Huguet, conclou que la seva aplicació és incompatible amb el també anomenat projecte Castor. «El turista d'Alcanar valora molt l'entorn natural», va manifestar un dels redactors del pla.


+ Façana de l'ajuntament d'Alcanar amb una de les pancartes contra el dipòsit de gas. Foto: R.R.
«Un pla que quedaria enderrocat amb l'execució del projecte del dipòsit i la planta terrestre de gas, que amb les seues emissions, l'impacte paisatgístic i la imatge negativa que suscita als mercats emissors de turistes enviaria Alcanar a l'oblit i la decadència postindustrial.» Aquesta és textualment una de les conclusions del pla de desenvolupament turístic del municipi d'Alcanar, un document encarregat per l'anterior govern municipal i que ha elaborat l'empresa d'assessors turístics i màrqueting ATI-Markefing. «No és una afirmació taxativa, perquè encara no se sap la ubicació final de la planta terrestre i les característiques del projecte, però el cert és que molts dels turistes que es volen captar i que vénen a actualment a Alcanar valoren molt l'entorn natural, i la presència d'aquest dipòsit els pot frenar», va manifestar Álvaro Caballido, un dels redactors del document. «Vendre natura i ser al costat de xemeneies no té gaire coherència», va afirmar per la seua banda l'alcalde, Alfons Montserrat, que va explicar que a Alcanar hi ha, des de fa tres anys, una crisi econòmica i sociològica per la davallada del preu dels cítrics. De fet, va ser aquesta situació la que va impulsar el consistori a encarregar aquest pla. El document es marca com a objectius, entre el 2008 i el 2011, incrementar la riquesa associada a l'activitat turística, generar ocupació de qualitat i conservar l'entorn natural. La idea és implicar-hi la iniciativa privada per generar 216 llocs de treball directes, augmentar en un 4% anual la despesa dels turistes i en un 5% l'ocupació dels establiments, i incrementar un 126% l'oferta d'allotjaments, que és de 1.524 places, i millorar-ne la qualitat. Així, en el pla es recomana la creació de quatre hotels de petites i mitjanes dimensions a les Cases i al poble d'Alcanar, un càmping de primera categoria, tres cases rurals i set prats –cases de camp condicionades per llogar a turistes–. «L'èxit de l'aplicació del pla dependrà de la iniciativa privada. Si surt bé, haurem accelerat un procés natural que potser hauria tardat deu anys com a mínim», va dir l'alcalde.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Falla geològica

>El pla turístic d'Alcanar és incompatible amb el dipòsit de gas

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.