| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 28 de novembre de 2021


divendres, 26 d'octubre de 2007
>

La reivindicació dels drets dels periodistes marca les Mosques de la Informació 2007

Els periodistes gironins premien la disponibilitat de Pàramo i les «traves» del Departament d'Interior

LURDES ARTIGAS. Girona
La reivindicació dels drets a la informació, a la llibertat d'expressió i al secret professional va marcar ahir l'entrega de les Mosques de la Informació del Col·legi de Periodistes de Girona, amb diverses mencions als casos d'El jueves i de l'entrega obligada de fotos de les cremes de fotos del Rei. Els premis es van lliurar ahir al vespre en un acte a l'antiga seu del Banc d'Espanya presentat per Bàrbara Julbe i Màxim Castillo i que va reunir unes dues centes persones entre autoritats, representats de la societat civil i periodistes. Pel que fa als premiats, els periodistes gironins van distingir amb la Mosca Grossa –a qui més els facilita la feina– l'expresident de la Diputació i exalcalde de Roses Carles Pàramo, i van atorgar la Mosca Borda –a qui més els la dificulta– al Departament d'Interior.


+ Foto de grup dels premiats i les autoritats, ahir a la nit a Girona. Foto: PERE DURAN

El president del Col·legi a Girona, Narcís Genís, ja va obrir l'acte amb una contundent crida a la defensa d'aquests drets. Genís va recordar Huertas Claveria i va reivindicar «el seu periodisme, el dels valors» en aquests moments «en què es torna a parlar de censura». També va qualificar de «violació greu de la llibertat informativa i del secret professional» el cas del requeriment de les fotos de les manifestacions en què es cremaven fotos del Rei.

Aquesta polèmica va ressorgir en l'entrega de la Mosca Borda, ja que el secretari general d'Interior, Joan Boada, va rebatre els arguments pels quals se'ls havia concedit el premi, un dels quals era «no haver evitat posar en una situació límit als periodistes i als fotoperiodistes». Boada va afirmar que els Mossos havien complert «la seva obligació». Pel que fa a l'argument de «les dificultats creixents» en la relació dels periodistes amb el departament, Boada va preguntar si «no serà que s'han acabat les filtracions interessades i el nou equip ha volgut democratitzar la informació». A més, va demanar una reflexió profunda sobre el tractament dels successos i va criticar la difusió d'imatges de l'agressor dels Ferrocarrils per l'efecte venjança que poden produir.

Molt més amable, òbviament, es va mostrar Pàramo en recollir la Mosca Grossa. Pàramo, que també es va adherir a la crida a favor de la llibertat d'expressió, va considerar el premi com «una de les coses maques que hauré tret de la carrera política» i va dir que a ell els periodistes mai no li han fet nosa.PREMIS DEL COL·LEGI
També es van entregar els Premis del Col·legi al càmera de TVE a les comarques gironines i fotoperiodista Miquel Sans per la seva trajectòria, i a la revista L'Atípic que realitza el Grup Editor de la Revista del Discapacitat. Sans va voler fer extensiu el premi a tots els seus companys «d'una feina que cada cop és més difícil», i Fermín Sidera, que va recollir el premi de L'Atípic, va destacar que esperava que el premi fos un impuls per a la publicació perquè «el que costa de qualsevol projecte no és posar-lo en marxa, sinó mantenir-lo».


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Adrià: «És un premi molt seriós»

>Adrià i Soler reben la Mosca de Sant Narcís per El Bulli i Interior, la Mosca Borda

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.