| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 23 d'octubre de 2019


divendres, 26 d'octubre de 2007
>

El turisme esportiu porta cada any a Lloret 100.000 pernoctacions

Calculen que passen en temporada baixa per la població uns 30.000 esportistes

IMMA BOSCH. Lloret de Mar
El turisme esportiu porta cada any a Lloret de Mar uns 30.000 esportistes i un nombre de pernoctacions anuals que arriba a les 100.000 persones. El perfil del visitant, segons un estudi fet públic per Lloret Turisme, és gent jove, principalment britànics, però també de països escandinaus, un 60% dels quals arriben a les comarques gironines amb avió. Aquestes dades es van fer públiques ahir en el decurs de les III Jornades de Turisme de Lloret, que s'han destinat al turisme esportiu.


+ Els assistents a les jornades d'ahir a Lloret. Foto: I.BOSCH

El turisme esportiu és un dels segments més importants en temporada baixa per a Lloret de Mar. «L'abril i el maig són els mesos en què es concentren més esdeveniments i turistes esportius», va explicar el gerent de Lloret Turisme, Maurici Carbó, que ahir va donar a conèixer un estudi sobre aquest tipus de turisme a la població. Carbó va explicar que s'ha calculat que només per als equipaments municipals «passen més de 30.000 esportistes que generen unes 100.000 pernoctacions a Lloret». «Però aquí s'ha de comptabilitzar els esportistes que dormen a Lloret i que practiquen esports en altres pobles de la comarca o els que utilitzen equipaments privats», va dir Carbó. L'estudi constata que la principal activitat esportiva que es realitza són les estades, en segon lloc hi ha els tornejos privats seguit de les competicions oficials. Per edats, majoritàriament són esportistes joves –de 0 a 30 anys– però també d'edat mitjana i per sexes, un 60% són homes i la resta dones. La principal nacionalitat és la britànica, seguida del conjunt de països escandinaus i dels mercats tradicionals com ara l'alemany i el francès. El 60% d'aquests turistes arriben per avió i el 40% restant, amb autobús o vehicle privat.

Les jornades van ser inaugurades pel secretari de Comerç i Turisme de la Generalitat, Emili Valdero, que va reivindicar la necessitat que les diferents disciplines esportives catalanes siguin reconegudes internacionalment com una selecció pròpia. Segons Valdero per esdevenir una destinació turística esportiva de primer ordre, no n'hi ha prou amb unes bones instal·lacions o una bona oferta, sinó que «cal que això sigui conegut».Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.