| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 20 d'octubre de 2019


divendres, 26 d'octubre de 2007
>

Crespo afirma que el nou Patronat de Turisme prescindeix de Lloret

Considera que el vicepresident Enric Dotras no compta en ser-hi per la Cambra

ROBERT CARMONA. Girona
L'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, va posar ahir el crit al cel en saber que deixava de formar part del consell d'administració del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, constituït ahir. Considera inconcebible que Lloret, «que rep el 40% del turisme de la Costa Brava», no hi sigui representat, i diu que el vicepresident Enric Dotras no compta perquè hi és per la Cambra. El president, Enric Vilert, respon que al Patronat no hi ha cap municipi representat i que Crespo no hi era com a lloretenc.Crespo es va assabentar que no formaria part del consell d'administració quan va voler confirmar la seva assistència a l'acte de constitució. Assegura que hi va trucar i li van dir que no en formaria part, cosa que considera «inconcebible per moltes raons». En aquest sentit considera que «és realment preocupant que Lloret de Mar, representant del 40% del turisme de la Costa Brava, no tingui presència al Patronat, ja sigui a nivell de sector públic com privat». Crespo considera que no calia que fos ell el representant, però creu necessari que hi hagi algú, «sigui públic o privat, que aporti el coneixement i l'experiència de la principal destinació de Girona». A més, recorda que «l'Ajuntament i el sector privat de Lloret representen un dels principals impulsors de les estratègies de comunicació i promoció de la marca Costa Brava». En aquesta línia indica que ha participat amb aquesta marca a les fires internacionals i en campanyes de publicitat i que patrocina el web del Patronat. «Considero que si som bons per aportar recursos també hem de ser-ho per tenir-hi representació», hi afegeix Crespo, que entén que el nou ple «neix coix i dóna l'esquena a Lloret».

El nou president del Patronat, Enric Vilert, es va mostrar ahir sorprès per les queixes de Crespo, i assegura que no les ha fet arribar al Patronat. «Lloret és una destinació important, però no està representada com a municipi al Patronat, perquè no hi ha cap municipi representat», indica Vilert, que afirma que Crespo hi era fins ara no com a alcalde sinó com a «persona idònia» que havia estat escollida pel sector públic. En aquest sentit, els membres són escollits per la Diputació –que aporta el 95% del pressupost i escull cinc components–, el Consorci de la Costa Brava (1), els consells comarcals (8), les cambres de Comerç de Girona (2), Palamós (1) i Sant Feliu (1), els diferents gremis i associacions (1 cadascun) i el sector públic i privat (es proposen quatre i cinc «persones idònies», respectivament, entre les quals, en aquesta ocasió, no s'ha escollit Crespo).

Vilert, a més, remarca que un dels vicepresidents, Enric Dotras, és el president de Gremi d'Hotelers de Lloret. Crespo, però, considera que això no compta, perquè Dotras hi és en representació de la Cambra de Comerç de Girona. La resposta de Vilert és que Crespo tampoc hi representava Lloret.

L'altra vicepresidenta del Patronat és l'alcaldessa de Tossa, Pilar Mundet.ENRIC VILERT
president del patronat
««Lloret és una destinació important, però no està representada com a municipi al Patronat, perquè no hi ha cap municipi representat»


XAVIER CRESPO
alcalde de lloret
«El nou ple neix coix i dóna l'esquena a Lloret de Mar, que representa el 40% del turisme de la Costa Brava. És realment preocupant»


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Crespo diu que el nou Patronat de Turisme prescindeix de Lloret

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.