| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 18 d'octubre de 2019


divendres, 26 d'octubre de 2007
>

El rebut de l'aigua s'apuja un 17,54% a Tossa, però el consistori manté intacte l'IBI

CiU i TU aproven les ordenances, i el PSC hi vota en contra

JORDI COLOMER. Tossa
El ple extraordinari sobre ordenances fiscals celebrat ahir a Tossa va aprovar un augment de les taxes d'un 3% de mitjana, tot i que la del rebut de l'aigua s'apujarà molt per sobre de la mitjana, un 17,54%. En canvi, els impostos importants, com l'IBI i l'IAE, no es toquen, i per tant només s'apujaran un 2%, corresponent a la part estatal.

El ple de l'Ajuntament de Tossa va aprovar ahir a la nit, amb els vots a favor del govern de CiU i de Tossa Unida (TU), a l'oposició, i en contra del PSC, les noves ordenances municipals, que de mitjana apugen les taxes un 3%, tot i que dos dels impostos més importants, l'IBI i l'IAE, es mantenen igual, i per tant només s'apujaran el 2% corresponent a la part estatal, mentre que la taxa de l'aigua s'encareix un 17,54%. Aquest últim encariment, però, és molt menor al que es preveia abans que la Generalitat donés, a principi d'any, 2,8 milions d'euros pel canvi de la canonada que porta l'aigua des de Blanes fins a Tossa. Sense aquesta subvenció, l'aigua s'hauria apujat fins a un 46,19%. També l'ocupació de la via pública per a fins lucratius registra un augment per sobre del 3%. En aquest cas, la taxa s'apuja prop de 55 euros el metre quadrat l'any que hi havia actualment fins a uns 65 euros, en la categoria especial. Segons l'equip de govern, aquesta mesura pretén «reconduir el tema de l'excés d'ocupació», i afectarà bàsicament els restaurants i els bars. La tarifa del mercat també s'apuja per al 2008 un 10%. Igualment hi ha canvis en les tarifes dels pàrquings, i s'incorpora la tarifa nocturna.

Des del grup municipal de CiU es va assenyalar que aquestes ordenances estan en la línia del que es van comprometre en el programa electoral, d'apujar-les d'acord amb l'IPC català.

La cap de llista de Tossa Unida, Gisela Saladich, va explicar el vot favorable a les ordenances perquè «en general hi estan d'acord». Saladich va assenyalar que han constatat «ganes d'aproximar-se» per part de l'equip de govern, i va assegurar que havien treballat conjuntament les ordenances. «Les hem parlades totes», va afirmar, i va afegir que hi havia hagut una «bona participació».

Així doncs, només el PSC va votar en contra de les noves ordenances. L'exalcaldessa i líder del PSC, Pilar Mundet, va argumentar el seu vot no pel contingut en si, sinó perquè «no ha anat acompanyat d'una política de consens» ni amb els grups polítics ni amb els sectors econòmics. Mundet també va acusar una altra vegada l'equip de govern de «fer demagògia» en els temes econòmics. L'exalcaldessa també va assenyalar que el seu grup ha de saber si la «política de contenció» que vol aplicar l'actual govern «va acompanyada de mesures marcades en el pla de sanejament».

Impostos. - Impost sobre béns immobles (IBI): només s'apuja el 2% corresponent a la part estatal
- Impost d'activitats econòmiques (IAE): no s'apuja
- Plusvàlues: no es modifiquen

Taxes. - Increment mitjà del 3%
- Aigua: augment del 17'54%
- Guarderies: augment del 3%
- Cementiris: augment del 3%
- Escombraries: s'apuja un 3%
- Tarifa del mercat: augment del 10%
- Llar d'infants: increment del 3%
- Aparcament i vigilància de vehicles: s'apuja un 3%


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.