| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 2 d'octubre de 2023


divendres, 26 d'octubre de 2007
>

CiU forçarà ERC i ICV-EUiA a votar una resolució que demani la dimissió d'Álvarez

Carod evita demanar-la com a vicepresident, però diu que Zapatero va perdre una oportunitat en l'última remodelació

TIAN RIBA. Barcelona
El grup parlamentari de CiU pensa presentar en la propera junta de portaveus, que es reuneix dimarts que ve, una resolució perquè el Parlament aprovi de manera oficial demanar la dimissió o la destitució de la ministra de Foment, vist que en el ple d'aquesta setmana ho han demanat verbalment tots els partits menys el PSC. La intenció dels convergents és, a més, negociar-la amb els grups de la cambra. Pretenen aconseguir que els socis del PSC se'n desmarquin en una votació de nivell polític o, si no, deixar en evidència les paraules dels seus portaveus aquest dimecres, Joan Ridao i Salvador Milà. La junta de portaveus ha de decidir en tot cas si aquesta resolució entra en l'ordre del dia del ple del 14 de novembre, en què Montilla ha de parlar de la crisi de Rodalies.


+ Saura, Carod-Rovira i Castells, ahir al Consell de Seguiment i Impuls de l'Estatut. / Foto: MARTA PÉREZ

La compareixença de Montilla en el ple se sustentarà en un punt a banda de l'habitual sessió de control dels dimecres. CiU persegueix evidenciar que Montilla no demana la dimissió de la seva antiga companya al Consell de Ministres per no incomodar el PSOE i que fa passar aquest fet per sobre de ser el representant màxim de 160.000 ciutadans «que veuen modificada la seva agenda per un pèssim servei». Aquestes paraules són del vicepresident de la Generalitat i president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, que ahir va rebre amb un somriure la pregunta de si com a vicepresident demana la dimissió d'Álvarez, com ha fet el seu partit i com ha fet el secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, com a conseller de Governació. A mig camí del socialista Joaquim Nadal, que creu que «els governs no revoquen governs» i del seu partit, Carod, en el sempre difícil equilibri de portar el pin de la Generalitat, va respondre que «el president Zapatero va desaprofitar una gran oportunitat quan va fer una remodelació de govern, perquè ens hauríem estalviat problemes».

Desmarcant-se dels qui pensen que el govern i el seu president s'han de fer seu el sentiment dels ciutadans exigint responsabilitats polítiques, Carod també va dir que seria un error pensar que els problemes canviarien amb el canvi d'una persona». Per Carod, el que ha de canviar és la «política de la deixadesa» vers Catalunya, que creu que ara comença a canviar. Ho creu perquè ahir va donar compte en la reunió del Consell de Seguiment de l'Estatut, on són tots els grups parlamentaris, de l'acord Solbes-Castells sobre la disposició addicional tercera de l'Estatut del pacte Mas-Zapatero, que dóna 30.000 milions a Catalunya fins al 2013 en inversió de l'Estat. Carod va considerar un «èxit» el pacte –el de Solbes i Castells–, amb la paradoxa que el vicepresident considera que hi ha garanties d'execució i, en canvi, el seu partit va esmenar la totalitat del pressupost perquè diu que no n'hi ha. En tot cas, Carod diu que tenen raó tots dos: el govern perquè hi ha blindatge en el pacte i ERC perquè volia el blindatge en la llei del pressupost.

CiU va continuar ahir insistint en les responsabilitats polítiques, que ahir ja van arribar al director general de Trànsit, Josep Pérez Moya, pel caos de la C-31 i la C-32 d'ahir al matí. A més, CiU vol que el govern espanyol informi del cost de la campanya publicitària sobre l'arribada de l'alta velocitat a Barcelona el mes de desembre i si creu prioritària aquesta campanya davant els problemes de les obres. En aquesta línia, ERC va presentar una esmena al pressupost de l'Estat per reclamar un fons de 250 milions per a compensacions i indemnitzacions pel caos de Rodalies.RECURS AL TC
Pel que fa a l'Estatut, ahir el Parlament va demanar al Constitucional que deixi sense efecte el recurs d'inconstitucionalitat del PP contra els articles del text català que són idèntics als d'Andalusia, Aragó, les Illes i el País Valencià.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Els socis del PSC voten que Agricultura sigui a Lleida

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.