| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 23 de juliol de 2024


divendres, 26 d'octubre de 2007
>

El TAV, ara pendent de l'Audiencia Nacional

El Patronat de la Sagrada Família reclama que s'aturi l'obra

M. SÒRIA. Barcelona
Per si no hi havia ja prou entrebancs, ara les obres del TAV hauran de passar per una altra prova, la judicial. L'Audiencia Nacional haurà de decidir, en el termini d'un mes, si deixa en suspens les obres de l'alta velocitat pel centre de Barcelona mentre estudia el recurs del Patronat de la Sagrada Família contra el traçat.


+ Joan Rigol i l'advocat del patronat, ahir. / Foto: R. LAMSDORFF
L'advocat del patronat, Jordi Abel, assegura que el recurs «està molt ben fonamentat». Han buscat l'opinió de geòlegs, arquitectes i enginyers, i, segons Abel, «cap d'ells pot dir que existeix un risc zero». L'escrit que han presentat a l'Audiencia Nacional, de més de 60 planes, reclama que s'apliquin mesures cautelars que obliguin Adif a aturar les obres del TAV, que en principi s'haurien d'iniciar al gener, fins que no es resolgui el contenciós. Ahir, el president del Patronat de la Sagrada Família, Joan Rigol, va assegurar que el recurs és la via «que ens han deixat tant l'Estat com la Generalitat i l'Ajuntament, que no ens han donat suport per defensar la Sagrada Família». «Què més ha de passar perquè reconsiderin el traçat del TAV?», es preguntava ahir. Rigol, que va comparèixer acompanyat de l'advocat del patronat i de l'arquitecte del temple, Jordi Bonet, va lamentar que l'administració els hagi acusat d'anar en contra del TAV. «No estic en contra del TAV, però que no ens diguin que no es pot repensar el traçat. Si fins al 2012 no s'ha d'acabar l'obra, hi ha temps de sobra. És possible fer una reflexió a fons per minimitzar els efectes negatius a Barcelona sense entorpir les obres ni un sol dia», va dir. Rigol va assegurar que, sigui quina sigui la decisió de l'Audiència, continuarà defensant l'obra de Gaudí.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Els «expulsats» de Renfe van en cotxe

>La salut és el que importa

>El govern estudia exigir una auditoria abans del traspàs de Renfe

>El dèficit d'infraestructures és percebut ja com el segon problema del país

>Trànsit escurça el carril bus de la C-31 per evitar un altre col·lapse circulatori

>Rubalcaba admet que no van explicar bé que el traçat del TAV afectaria Rodalies

>els afectats

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.